Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών -Βιοτεχνών Αιτ/νίας, διεκδικεί σύγχρονο, αυτόνομο Πανεπιστήμιο

 

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αιτ/νίας συμπαραστέκεται στον αγώνα των φοιτητών των πανεπιστημιακών σχολών του Αγρινίου, οι οποίοι εδώ και πολλές ημέρες κινητοποιούνται και αγωνίζονται με αιτήματα για στέγαση, σίτιση, μετακίνηση, περιεχόμενο σπουδών, διασύνδεση με την παραγωγή, επαγγελματικά δικαιώματα. Συμμερίζεται απόλυτα τα αιτήματά τους αυτά και στηρίζει τον αγώνα τους, ως το μόνο αποτελεσματικό μέσο πίεσης προς τους κυβερνώντες.

Το πολύπαθο πανεπιστήμιο Αγρινίου, που από την ίδρυσή του πηγαινοέρχεται από την Πάτρα στα Γιάννενα, με κάποιες στάσεις στο Αγρίνιο, έχει φτάσει στο έσχατο επίπεδο απαξίωσης. Η αντιμετώπιση του προβλήματος από τις εκάστοτε  κυβερνήσεις, όχι μόνο δεν έδωσε λύσεις, αλλά αποκάλυψε ότι η διαχείριση του προβλήματος αποτελεί εμπαιγμό, για τους Αγρινιώτες, τους Αιτωλοακαρνάνες και βέβαια για τους νέους που έρχονται να σπουδάσουν στο Αγρίνιο.

Η Ομοσπονδία απαιτεί και διεκδικεί σύγχρονο, αυτόνομο και πλήρες Πανεπιστήμιο,  με προοπτική μακροημέρευσης,  σε σύνδεση με την τοπική οικονομία, τον τοπικό πολιτισμό, την τοπική ιστορία, την τοπική κοινωνία, την τοπική προοπτική και τις πανανθρώπινες αξίες του ανθρωπισμού. Με χρηματοδότηση, με υποδομές, με επιστημονική έρευνα και ανάλογα επιτεύγματα. Τμήματα ως παρωνυχίδα του Πανεπιστημίου της Πάτρας είναι θέμα χρόνου να εξαφανιστούν.

Τέλος, τονίζει ότι όλοι οι φορείς πρέπει να αναλογιστούν και να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά στην κατεύθυνση της πληρότητας του Πανεπιστημίου Αγρινίου, με προοπτική την αυτονόμησή του ως πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.