Connect with us

Ειδήσεις

Ίδρυση ΚΕΠ στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου.Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

kep 1

                

 

           Την ίδρυση  ΚΕΠ στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου αποφάσισε ο Δήμος Αγρινίου, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο έμπρακτα στις προσπάθειες που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών .

 

Προς αυτή λοιπόν την κατεύθυνση, κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου  της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου και έγκρισης σχετικού αιτήματος του Δημοτικού  Συμβουλίου τη Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016, δρομολογείται η σύσταση και λειτουργία νέου ΚΕΠ και ειδικότερα στο κτίριο  που έχει στην κατοχή του ο  Δήμος Αγρινίου στον Άγιο Κωνσταντίνο. Πρόκειται  για το κτίριο επί της Κεντρικής Πλατείας, στο οποίο στεγάζονται διάφορες υπηρεσίες και σύλλογοι, χώρος που στεγάζεται σήμερα το γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας το οποίο θα μεταφερθεί σε άλλο χώρο εντός του ίδιου κτιρίου. Ο προτεινόμενος χώρος είναι αυτόνομος και επαρκεί για τη στέγαση υπηρεσιών του νέου ΚΕΠ, ενώ παράλληλα είναι εύκολα προσβάσιμος στους κατοίκους της περιοχής.

 

«Ο Δήμος Αγρινίου σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής συνιστά έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας με μόνιμο πληθυσμό 94.181 κατοίκων. Επιπλέον η έκταση του Δήμου είναι τέτοια που καθιστά αναγκαία τη διασπορά ορισμένων υπηρεσιών του και ειδικότερα των ΚΕΠ. Σήμερα στο Δήμο Αγρινίου λειτουργούν δέκα ΚΕΠ, ένα στην πόλη του Αγρίνιου και εννέα στις Δημοτικές ενότητες. Από τη συγκεκριμένη διασπορά καθίσταται ελλιπής η εξυπηρέτηση της περιοχής της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου με πληθυσμό που ξεπερνά τους 6.500 κατοίκους. Άρα λοιπόν είναι αναγκαία η ίδρυση ενός επιπλέον ΚΕΠ στην περιοχή αυτή» υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του, στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού & ΚΕΠ κ. Νίκος Γκρίζης .

Τελευταία νέα →