Connect with us

Slider

Αγρίνιο,Κ.Σκανδαλίδης:Γιατί ψηφίζουμε και πάλι ΠΑΣΟΚ

unnamed (45)unnamed (43)unnamed (44)unnamed (46)unnamed (47)unnamed (48)unnamed (49)unnamed (50)unnamed (51)unnamed (52)

Στο Παπαστράτειο Μέγαρο του Αγρινίου,πραγματοποιήθηκε απόψε η κεντρική προεκλογική ομιλία του ΠΑΣΟΚ,για την Αιτωλοακαρνανία με ομιλητή τον π.υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη ενώ παρουσιάστηκε και το ψηφοδέλτιο του κινήματος.

Σ΄έναν γνώριμο χώρο γι αυτόν ,στον οποίο έχει μιλήσει δεκάδες φορές ,όπως είπε ο ίδιος, ο κ.Σκανδαλίδης μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους φίλους και οπαδούς του ΠΑΣΟΚ επικέντρωσε σε επιχειρήματα που απαντούν στο ερώτημα :Γιατί να ψηφίσω και πάλι ΠΑΣΟΚ.

 

<<Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποτελούν την πρώτη ύλη για να χτίσουμε ξανά την Κεντροαριστερά της ευθύνης και της εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης.

Είμαστε αυτοί που είπαμε και λέμε την αλήθεια.

Είμαστε αυτοί που εκφράζουμε την αληθινή ελπίδα.

Και όλοι εσείς, οι δημοκρατικοί πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας είστε αυτοί που θα αναδείξετε σε τρίτο πόλο τη δημοκρατική παράταξη.

Θα την αναδείξετε σε δύναμη σταθερότητας , ασφάλειας και προοπτικής.

 

 

Συντρόφισσες- σύντροφοι,

Μας αξίζει κάτι καλύτερο από το Σύριζα του λαϊκισμού και των ψεμάτων και τη Νέα Δημοκρατία της συντήρησης και της παρακμής.

Ποιον αλήθεια μπορούν να πείσουν ο κ.Τσίπρας και ο κ.Μεϊμαράκης;

Είναι δυνατόν να θεωρούν τους εαυτούς τους σωτήρες; Να πιστεύουν ότι έχουν τις λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα;

Από τη μία πλευρά έχουμε το λαϊκισμό,  τα ψέματα και τις ψευδαισθήσεις που δημιούργησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας, υποσχόμενοι τα πάντα στους πάντες και καλλιεργώντας το μίσος και το διχασμό των πολιτών, Όλα αυτά πλέον αναμετρήθηκαν με την αλήθεια και την πραγματικότητα και κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος.

Από την άλλη πλευρά έχουμε  την απόπειρα παλινόρθωσης του παλιού και του φθαρμένου καθεστώτος της Νέας Δημοκρατίας με τα γνωστά πρόσωπα που υπονόμευσαν αρχικά την εθνική προσπάθεια, με τα Ζάππεια, και στη συνέχεια φόρεσαν ανεπιτυχώς το μανδύα της υπευθυνότητας.

Κατάπιαν και τα Ζάππεια αλλά και όλα όσα έλεγαν εναντίον του ΠΑΣΟΚ.

Τα ψέματα τελείωσαν εδώ.

Οι πολίτες πλέον ξέρουν ποια είναι η αλήθεια και ποια η πραγματικότητα.

Ξέρουν ποιοι τους έλεγαν την αλήθεια, ποιοι ήταν οι συνεπείς, ποιοι ανέλαβαν να σηκώσουν μόνοι τους το βάρος της σωτηρίας της χώρας, έστω και αν πλήρωσαν βαρύ πολιτικό κόστος και τίμημα.

Ξέρουν ποιοι είναι αυτοί που τους υποσχέθηκαν τα Ζάππεια, τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων , την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, το σκίσιμο του μνημονίου.

Οι πολίτες πλέον ξέρουν ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση , πέρα από τον ευρωπαϊκό δρόμο που εγγυάται την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας αλλά και την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της.

 

Φίλες και φίλοι,

Οι εκλογές αυτές είναι οι πρώτες που γίνονται μετά την κατάρρευση του μύθου μνημόνιο-αντιμνημόνιο.

Από το Μάϊο του 2010 ως και τον Ιούλιο του 2015 η χώρα ζούσε από τη μία την εκδήλωση της κρίσης και τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών και από την άλλη τη γιγάντωση του μύθου των εύκολων υποσχέσεων και των ανώδυνων λύσεων.

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τη μοναχική προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ από το 2010 ως το 2012 για να καταφέρουμε να σώσουμε τη χώρα.

Τότε που ο κ. Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία μιλούσε για άλλο μείγμα πολιτικής με τα Ζάππεια και τα προγράμματα 18 δις

Τότε που η Νέα Δημοκρατία, συνεπικουρούμενη από σύσσωμη την αντιπολίτευση, έσπερνε το διχασμό και το λαϊκισμό καλλιεργώντας θεωρίες συνωμοσίας .

Τότε που η Νέα Δημοκρατία αποσιωπούσε τις ευθύνες της για τον πρωτοφανή δημοσιονομικό εκτροχιασμό της πενταετίας Καραμανλή που οδήγησε τη χώρα στα βράχια.

Τότε που στις πλατείες των αγανακτισμένων οι κ. Βαρουφάκης, Τσακαλώτος και Κατρούγκαλος παρέδιδαν μαθήματα δημοκρατίας και οικονομικών θεωριών χωρίς κόστος , για να ικανοποιήσουν το λαϊκό αίσθημα.

Όλοι αυτοί έχτισαν πολιτικές καριέρες στην πλάτη του ελληνικού λαού και στοχοποιούσαν όλους εμάς που αναλάβαμε την ευθύνη για να κρατήσουμε όρθια τη χώρα.

Για να υπάρχει χώρα και Κράτος , στο οποίο έγιναν όλοι αυτοί υπουργοί τον Ιανουάριο , με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η Προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος του 2014, μέσα από μια δύσκολη και αναγκαστική συνεργασία με τη Ν.Δ, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε βαρύ πολιτικό κόστος,  απογοητεύσαμε και πικράναμε τους παραδοσιακούς υποστηρικτές της δημοκρατικής παράταξης. Υπηρετήσαμε, με συνέπεια όμως τη συνεργασία με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και με τις δικές μας πολιτικές προτάσεις.

Τον Ιανουάριο ο κ.Τσίπρας, υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες, έκανε το όνειρό του να γίνει Πρωθυπουργός, πραγματικότητα.

Ένα όνειρο που αποδείχθηκε εφιάλτης για τους Έλληνες πολίτες , αφού ο κ.Τσίπρας έφερε το πιο σκληρό και επώδυνο μνημόνιο αφού πρώτα οδήγησε σε κατάρρευση την δημοσιονομική εικόνα της χώρας.

Μέσα σε 7 μήνες τα ‘’επιτεύγματα’’ της συγκυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ μόνο θλίψη και οργή προκαλούν:

Το κράτος παρέλυσε, η διοικητική μηχανή αδρανοποιήθηκε, σκούπισαν 10 δις ευρώ από τα αποθεματικά δημόσιων οργανισμών, της αυτοδιοίκησης και των ταμείων ενώ η πρωτοφανής ανεπάρκεια και ανικανότητα κρύφτηκαν πίσω από τη δήθεν διαπραγμάτευση.

Πήραν ακόμα και τα αποθεματικά του ΟΠΕΚΕΠΕ ,με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλέον οφειλές μηνών στους αγρότες.

Κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ πίστεψαν ότι μπορούν να σταματήσουν το χρόνο χωρίς κόστος για τη χώρα και τους πολίτες.

Έπαιζαν με το χρόνο και με τη χώρα. Αυτό ήταν το νόημα της δήθεν διαπραγμάτευσης. Τώρα λένε ότι υποτίμησαν τη δύναμη των αγορών και του διεθνείς συσχετισμούς. Μπορούμε να τους πάρουμε, στ’αλήθεια, στα σοβαρά;

Η χώρα απομονώθηκε, η οικονομία συρρικνώθηκε, το τραπεζικό σύστημα οδηγήθηκε ένα βήμα πριν από την κατάρρευση αφού δεν υπήρχε πλέον εμπιστοσύνη και οι Έλληνες πολίτες άρχισαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

 

 

Η πρόταση για μετεκλογική Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, ευρείας πολιτικής συναίνεσης και της μέγιστης δυνατής κοινωνικής αποδοχής, είναι η μοναδική εγγύηση ότι ο τόπος και ο λαός μπορούν να βγουν από την περιδίνηση της κρίσης και των μνημονίων.

Οι προϋποθέσεις για το σχηματισμό μια τέτοιας Κυβέρνησης είναι σχεδόν αυτονόητες. Πρόκειται για πολιτική Κυβέρνηση με όλη τη σημασία της λέξης. Την συναπαρτίζουν οι δυνάμεις του ευρωπαϊκού τόξου. Τη στελεχώνουν τα κατά τεκμήριο αξιοκρατίας στελέχη των συμβαλλόμενων χώρων. Στηρίζεται σε κοινοβουλευτική πλειοψηφία «συνταγματικού τύπου». Έχει χρονικό ορίζοντα τουλάχιστο μέχρι τη λήξη του μνημονίου. Συγκροτείται στη βάση ενός Κοινού Προγράμματος με προοδευτικό και φιλολαϊκό προσανατολισμό που επικεντρώνεται σε ένα ρεαλιστικό σχέδιο πραγματικής εσωτερικής ανασύνταξης της χώρας. Όλοι οι άλλοι δρόμοι, αυτοδύναμων μονοκομματικών κυβερνήσεων, ετερόκλητων συμμαχιών, ευκαιριακών συμπράξεων, η «ειδικού σκοπού» και περιορισμένης ευθύνης και διάρκειας είναι κλειστοί και ασύμφοροι. Οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε περαιτέρω όξυνση της κρίσης και εν τέλει σε δραματικές περιπέτειες τη χώρα.

Είναι φανερό ότι και στα επόμενα τρια τουλάχιστον χρόνια, θα κυριαρχούν οι υποχρεώσεις που αναλάβαμε με το τρίτο μνημόνιο. Το γεγονός ότι, με επαχθή και επώδυνο τρόπο διαλύθηκαν όλες οι ψευδαισθήσεις που καλλιεργήθηκαν για μονομερή κατάργηση των δανειακών συμβάσεων ή για δυνατότητες εναλλακτικής χρηματοδότησης της χώρας επιβάλλει να αναδεχθούμε το κόστος μιας τιτάνιας μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που υπερβαίνει τις πολιτικές αντοχές οποιοιδήποτε σημερινού κόμματος. Δεν συγχωρούνται κι άλλες αυταπάτες και ψέματα. Η αναζήτηση ισοδύναμων κατά την εξειδίκευση των μέτρων και την υλοποίηση των εφαρμοστικών νόμων, ιδίως αυτών που πλήττουν καίρια του οικονομικά αδύνατους, δεν υποκαθίσταται με επικοινωνιακά τεχνάσματα και προπαγανδιστικές ακροβασίες. Απαιτείται, παράλληλα με την τήρηση των συμφωνηθέντων, διαρκής διαπραγμάτευση βήμα προς βήμα τόσο για την αναδιάρθρωση του χρέους όσο και για την αναθεώρηση του μίγματος της μνημονιακής συνταγής. Κι αυτό είναι δυνατό μόνο από μια αξιόπιστη κυβέρνηση που κινείται σταθερά στο πλαίσιο μιας σαφούς λαϊκής εντολής.>>είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Κ.Σκανδαλίδης.

 

Η λίστα των υποψήφιων βουλευτών για το νομό Αιτωλοακαρνανίας:
Κωνσταντόπουλος Δημήτριος
Αντωνόπουλος Βασίλης
Ροκοφύλλου Άννα
Αναγνωστόπουλος Ιωάννης
Τζαμαλής Γρηγόριος
Χριστογιάννης Γεώργιος
Ανδρέας Αγγελόπουλος
Παναγιώτα Μπουμπούλη
Αγγελική Ρούση – Ντζιμάνη