Connect with us

Ειδήσεις

Αγρίνιο:Ρίχνουν στο σκοτάδι επιχειρήσεις και καταστήματα

Ρίχνουν στο σκοτάδι επιχειρήσεις και καταστήματα!

Η ΔΕΗ απειλεί χιλιάδες καταναλωτές που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές με διακοπή ρεύματος – Άμεσος κίνδυνος και για τις επιχειρήσεις

Για σχέδιο εξόντωσης

των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την ΔΕΗ κάνει λόγο στην «Σ» ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που θέλουν την Επιχείρηση να βυθίζει στο σκοτάδι την μισή Ελλάδα. Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές – συνδρομητές που αναμένεται να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ανέρχονται στα 2,1 εκ, οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Μοναδική εξαίρεση φαίνεται να αποτελούν όσοι καταναλωτές είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο. Και πάλι καλά να λένε δηλαδή.

Αρχικά, οι οφειλέτες αναμένεται να ενημερωθούν για το ακριβές ποσό που χρωστούν στην ΔΕΗ μέσω επιστολής που θα λάβουν. Αν αδυνατούν να το εξοφλήσουν, τότε η ΔΕΗ θα τους κόβει το ρεύμα, βυθίζοντας έτσι χιλιάδες πολίτες στο σκοτάδι. Επί της ουσίας, διατρέχουν άμεσο κίνδυνο επιχειρήσεις, νοικοκυριά, έμποροι, βιοτέχνες, καθώς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ΔΕΗ των νοικοκυριών και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ανέρχονται στα 1,6 δις ευρώ, ενώ οι μεγάλες βιομηχανίες και τα σούπερ μάρκετ χρωστάνε 300 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης επισημαίνει στη «Σ» πως «τίποτα πλέον δεν μας ξαφνιάζει. Περιμένουμε όχι μόνο αυτά αλλά και χειρότερα. Θεωρούμε ότι το «έγκλημα» είναι οργανωμένο ώστε να βάλουν λουκέτο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να μεγαλώσει η «πίτα» για τις πολυεθνικές επιχειρήσεις».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής δήλωσε από την πλευρά του ότι «δεν είναι λύση η διακοπή ρεύματος των επιχειρήσεων. Καταλαβαίνουμε πως η ΔΕΗ έχει κοστολόγια, εργαζόμενους, έξοδα παραγωγής ή ότι ή διοίκησή της μπορεί από οποιονδήποτε να κατηγορηθεί για απιστία αν δεν κάνει προσπάθεια είσπραξης, αλλά στην οικονομική συγκυρία που ζούμε και με την «φορομπηχτική» επίθεση που γίνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις φοβάμαι πως θα επαληθευτούν οι μελέτες που κάνουν λόγο για κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων. Τα ποσά είναι τεράστια και στο πέρασμα του χρόνου θα αυξηθούν. Πρέπει η ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακανονισμούς στους οποίους ο οφειλέτης να μπορεί να ανταποκριθεί».     

Στο πλάνο της η ΔΕΗ προκειμένου να αντιμετωπίσει το θέμα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, από τον περασμένο Αύγουστο έχει καθιερώσει bonus επιβράβευσης για τους καλοπληρωτές οικιακούς πελάτες της. Έτσι, θα επιστρέφει στους… συνεπείς το διπλάσιο της αξίας της πάγιας χρέωσης σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό για το 2016.

Νίκος Αγγελόπουλος:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Τελευταία νέα →