Connect with us

Slider

Αγρίνιο, μεγάλη συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε.: «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα σημαίνει «ΝΑΙ» σε νέες αντιλαϊκές συμφωνίες

Εμφάνιση IMG_7517.JPG

Εμφάνιση IMG_7514.JPG

Εμφάνιση IMG_7515.JPG

Πλατύ κάλεσμα στους πολίτες του Αγρινίου  να ακυρώσει τους εκβιασμούς,  την κοροϊδία, να βαδίσει με αισιοδοξία και πίστη στη δύναμή του, στο δρόμο της οργανωμένης πάλης, ήταν το συλλαλητήριο του ΚΚΕ που πραγματοποιήθηκε απόψε στην πλατεία του Συντριβανιού. Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκος Μωραίτης  κάλεσε τους Αιτωλοακαρνάνες  να ρίξουν στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ και να ακυρώσουν τους εκβιασμούς και τα ψεύτικα διλήμματα, να πουν  ναι στην αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία.

Στην ομιλία του ο κ.Νίκος Μωραίτης, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

«Επιβεβαιώνεται ότι όταν η κυβέρνηση ζητάει απ’ το λαό να πει «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, στην πραγματικότητα του ζητάει να πει «ΝΑΙ» σε νέες αντιλαϊκές συμφωνίες – μνημόνια, με νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός, δεν πρέπει να παγιδευτούν στα ψευτοδιλήμματα της κυβέρνησης. Δεν πρέπει να δώσουν άλλοθι στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής σε κάθε ενδεχόμενο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί του στην κυβέρνηση και στο δημοψήφισμα, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή, ζητάνε από το λαό μέσω του ΟΧΙ να τους δώσει το δικαίωμα να υπογράψουν ένα μνημόνιο με αντάλλαγμα χρηματοδότηση για να πληρωθούν όμως αυτοί που δάνειζαν τους καπιταλιστές και το κράτος τους για να κερδίζουν, δηλαδή αυτούς που μας οδήγησαν στην κρίση.

Με το ΟΧΙ ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με τις προτάσεις που έκανε στο παραπέντε προς την ΕΕ, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, ζητά από το λαό, ο οποίος προβληματίζεται φοβισμένος από το κλείσιμο των τραπεζών και το κούρεμα μισθών και συντάξεων, να υποταχθεί πλήρως στη λυκοσυμμαχία και μάλιστα να αισθάνεται αξιοπρεπής και υπερήφανος.

Αποτελεί μια από τις χειρότερες προκλήσεις που έχουμε γνωρίσει. Μια κυβέρνηση, έτοιμη να συμβιβαστεί πλήρως με το μεγάλο κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, να ντύνει την επιλογή της με ένα κακοπαιγμένο μάλιστα θέατρο αντίστασης, σνομπισμού, τυχοδιωκτισμού.

Από την άλλη μεριά, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί τους με το ΝΑΙ και την πολεμική στον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να τους δώσει ο λαός άφεση αμαρτιών και να εμφανιστούν σαν σοβαρό μπλοκ δυνάμεων, ζητώντας στήριξη από μεγαλοεπιχειρηματίες μέσα στην Ελλάδα και τις κυβερνήσεις της ΕΕ, να τους δώσουν ξανά σημασία μετά την εκλογική ήττα τους, το Γενάρη.

Πρόκειται για ένα δημοψήφισμα που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα, με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ που δεν δεσμεύουν σε τίποτα.

Και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ θα φέρουν το ίδιο τραγικό αποτέλεσμα για το λαό.

Δεν έχει ξαναγίνει άλλη φορά να ερμηνεύεται με πολλούς τρόπους, με όσους τρόπους θέλει ο καθένας, το ΝΑΙ και το ΟΧΙ.

Ο λαός πρέπει να στείλει στην κάλπη ένα ψηφοδέλτιο που δεν χωράει παρερμηνείες. Να πέσει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο που γράφει: «ΟΧΙ» στην πρόταση ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ. «ΟΧΙ» στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία». Κι ας το βγάζουν άκυρο.

Γιατί είναι το ψηφοδέλτιο που δείχνει τι θέλει ο λαός. Ταυτόχρονα όμως δεν επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει κατά του λαού, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η Χρυσή Αυγή, ούτε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι.

Με την ευκαιρία θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι τους τελευταίους μήνες ο λαός είχε την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τι σημαίνει λυκοσυμμαχία της ΕΕ, ποια είναι η πραγματική αξία των «εταίρων», των «δανειστών», των «συμμάχων».

Αυτά που διέδιδε ο ΣΥΡΙΖΑ για την κακή τους συμπεριφορά εμείς δεν τα αρνούμαστε. Αυτά που έλεγαν πριν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την ακαμψία από τους εταίρους, επίσης δεν τα αρνούμαστε, μπορεί να αντιμετώπισαν μεγαλύτερες δυσκολίες οι κυβερνήσεις από αυτές που φαινόντουσαν και έβλεπαν το φως της δημοσιότητας.

Όλα αυτά όμως, που παραδέχονται με τον έναν ή άλλον τρόπο όλοι τους, επιβεβαιώνουν τη θέση του ΚΚΕ: Ότι η ΕΕ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της -και όσο ακόμα θα υπάρχει γιατί η ζωή της δεν είναι αιώνια- είναι λυκοσυμμαχία, φυλακή για τους λαούς, δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα για πραγματική δημοκρατία, ισότητα, αλληλεγγύη.

Τα κράτη – μέλη της σκοτώνονται μεταξύ τους για το πώς θα μοιράσουν άλλοτε τα κέρδη από την εκμετάλλευση των λαών και άλλοτε πώς θα μοιράσουν τη ζημιά σε περιόδους κρίσης.

Η ελπίδα για άμεσα μέτρα επιβίωσης του λαού, για ανάκτηση απωλειών, για ξήλωμα του αντεργατικού – αντιλαϊκού πλαισίου, για διεκδίκηση των σύγχρονων εργατικών αναγκών βρίσκεται στο δρόμο της λαϊκής πάλης σε κατεύθυνση ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, στη συσπείρωση με το ΚΚΕ».

Τελευταία νέα →