Connect with us

Slider

Αγρίνιο: Συντεταγμένο ΝΑΙ από φορείς και θεσμούς στην αποψινή συγκέντρωση (φωτό)

Εμφάνιση DSC_0070.jpg

Εμφάνιση DSC_0098.jpg

Εμφάνιση DSC_0055.jpg

Εμφάνιση DSC_0038.jpgΕμφάνιση DSC_0021.jpg

Εμφάνιση DSC_0119.jpgΕμφάνιση DSC_0033.jpgΕμφάνιση DSC_0036.jpg

Δεκάδες  άνθρωποι  συγκεντρώθηκαν απόψε το βράδυ στην πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου  για να διαδηλώσουν υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Το κλίμα ήταν ήρεμο, αλλά για το φόβο τυχόν επεισοδίων υπήρχε περιμετρικά της  πλατείας  αστυνομική δύναμη, που επιτηρούσε με διακριτικότητα.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο δήμαρχος του Αγρινίου κ.Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος στο ξεκίνημα της ομιλίας ξεκαθάρισε ότι ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα της Κυριακής, η Δευτέρα θα πρέπει να βρει όλους τους πολίτες ενωμένους και σε Ομόνοια προκειμένου να αντιμετωπίσουν την δύσκολη επόμενη ημέρα .
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις καταστροφικές συνέπεια που θα υπάρξουν στη λειτουργία του δήμου και κατ επέκταςη στους δημότες από ένα ενδεχόμενο όχι στο δημοψήφισμα
μιας και τη σημερινή εποχή ηλειτουργία των δήμων οφείλεται στο μεγαλύτερο βαθμό στα κονδύλια της Ε.Ε (παιδικοί σταθμοί,ΚΔΑΠ, έργα υποδομής από ΕΣΠΑ,κλπ).
Κλείνοντας ο κ.Παπαναστασίου ανέφερε πως την Κυριακή λέμε όχι στο όχι και ναι στο μέλλον των παιδιών μας.

Αμέσως μετά στο βήμα της συγκέντρωσης ανέβηκε η Αντιπερειφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ.Χριστίνα Σταρακά η οποία επεσήμανε πως την Κυριακή καλούμαστε να ψηφίσουμε σε μια πρόταση η οποία έπαψε να ειναι πρόταση για να πει ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει τόσο καταστροφικά παιγνίδια στην πλάτη της πατρίδας και του λαού.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η κ. Σταρακά κι απευθυνόμενη προς τους πολίτες είπε  ότι μόνο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα μπορεί να έχει εξασφαλισμένη την δημοκρατία, την ασφάλεια, την Ειρήνη αλλά και την ευημερία των πολιτών της.

Επόμενος ομιλητής ήταν ο δήμαρχος της Αμφιλοχίας και μέλος του Δ.Σ της Κ.Ε.Δ. κ.Απόστολος Κοιμήσης ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Την Κυριακή μας οδηγούν κατεπειγόντως να κρίνουμε μια πρόταση που έχει ήδη αποσυρθεί και πλέον δεν υφίσταται.
Ο πρωθυπουργός  μας ξανακάλεσε να την απορρίψουμε, ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος απέστειλε στους «θεσμούς» μια νέα  χειρότερη εκδοχή της.

Η απόλυτη παραζάλη, με τις τράπεζες κλειστές, την κοινωνία σε απόγνωση και την οικονομία στο απόσπασμα.
Λέμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ εμφατικά ΝΑΙ στην Ευρώπη, με σεβασμό στην άλλη άποψη, απορρίπτοντας το λαϊκισμό, την τεχνική πόλωση και το διχασμό. Η Ελλάδα ανήκει και πρέπει να παραμείνει ως αξιόπιστη δύναμη στον σκληρό πυρήνα της ΕΥΡΩΠΗΣ».

Στη σημασία και τη σπουδαιότητα  του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής για τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας και ευρύτερα για την αγροτική παραγωγή εστίασε την ομιλία του ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Αγρινίου κ.Θωμάς Κουτσουπιάς ο οποίος ανέφερε πως:<<Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο, όσο κι αν θέλουμε να στηρίξουμε τους αγρότες μας σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, για κάτι διαφορετικό. Το 95% των εφοδίων (καύσιμα, σπόροι, φυτοφάρμακα, λιπάσματα κτλ) είναι εισαγόμενα, όπως και το 60% των ζωοτροφών ή των πρώτων υλών για αυτές. Οι αγορές έχουν κλείσει. Εμείς, ως Ένωση, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, όμως, οι συνεργάτες μας στο εξωτερικό αδυνατούν με κλειστές τράπεζες και με αυτό το καθεστώς ανασφάλειας να ανταποκριθούν σε κάθε συναλλαγή.  Ζητάμε την κατανόηση των παραγωγών, οι οποίοι και πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουμε ήδη κάνει περισσότερα απ’ όσα οι δυνάμεις της Οργάνωσης μας επιτρέπουν». Με δεδομένο ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής οδηγεί, σύμφωνα με οικονομικούς και πολιτικούς αναλυτές, σε μόνιμα κλειστές τράπεζες, μέχρι την τύπωση νέου νομίσματος (δραχμής), το κούρεμα των καταθέσεων και την μεγάλη υποτίμηση του εθνικού νομίσματος που θα ακολουθήσει, οι επιπτώσεις στη χώρα θα είναι ολέθριες. Για τον αγρότη ιδιαίτερα, αφού κοινοτικές ενισχύσεις δεν θα υπάρχουν, θα σημάνει την απόλυτη καταστροφή: «Καμία διαφορά δεν θα έχει ο Έλληνας αγρότης απ’ τον Αιγύπτιο ή τον Ινδό, όπως καμία διαφορά δεν θα έχει η Ελλάδα από χώρες υποανάπτυκτες». Φυσικά, αφού δεν θα υπάρχουν οι κοινοτικές ενισχύσεις και τα προγράμματα, υποχρεωτικά θα πρέπει να κλείσουν οι υπηρεσίες και τμήματα της Ένωσης που ασχολούνται με αυτά , πράγμα που σημαίνει ότι την επομένη του «όχι» στο δημοψήφισμα, 200 περίπου οικογένειες θα βρεθούν στο δρόμο: «Για ‘μας που τόσα χρόνια αγωνιστήκαμε για να χτίσουμε αυτές τις υπηρεσίες, για τις οποίες σήμερα είμαστε περήφανοι, αφού αυτές μας κατατάσσουν ως κορυφαία συνεταιριστική οργάνωση της χώρας, είναι κάτι περισσότερο από οδυνηρό να σκεφτόμαστε ακόμη ότι μπορεί σε λίγες μέρες να συμβεί κάτι τέτοιο. Και είναι εξοργιστικό, αυτό που με κόπο και αδιάκοπη εργασία χτίσαμε σε διάρκεια 15 ετών, να έρχεται σήμερα ο κ. Τσίπρας να το γκρεμίζει απ’ τη μια στιγμή στην άλλη».

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε Αιτωλοακαρνανίας κ.Κ.Ρόκος από το βήμα της συγκέντρωσης ανέφερε:

« Με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης που καλούμαστε να αναλάβουμε ως λαός, το ΤΕΕ/Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας καλεί όλους τους Αιτωλοακαρνάνες και όλους τους Έλληνες να ψηφίσουν χωρίς φόβο και πάθη, αφού ενημερωθούν πλήρως και διεξοδικά για το τι σημαίνει η απόφασή τους. Σεβόμενο κάθε διαφορετική άποψη για το θέμα, το ΤΕΕ/Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας θεωρεί ότι η μοναδική αποδεκτή πορεία για την Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή πορεία και άρα το «ΝΑΙ» είναι αυτό που πρέπει να επικρατήσει στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου».

Για τις σοβαρές  επιπτώσεις που προκάλεσε στον τομέα του τουρισμού η προκήρυξη του δημοψηφίσματος μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστος Κωστακόπουλος ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:

« Ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας, πυλώνα και στυλοβάτη της οικονομίας της. Κι όμως. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις βλέπουμε τον τουρισμό στη χώρα μας να οδηγείται στα βράχια. Μετά τις προτάσεις κατά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις για αυξήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ της διαμονής και της εστίασης στο 23%, πράγμα που θα ισοδυναμούσε με  καταστροφή του τελευταίου βιώσιμου και ελπιδοφόρου πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και γι’ αυτό καταδικάστηκαν από σύσσωμο τον Ξενοδοχειακό Κλάδο, παρατηρούμε εμβρόντητοι τις τελευταίες ώρες ότι tour operators από τις ΗΠΑ δεν κατέβαλαν τις πληρωμές προς ΄Ελληνες ξενοδόχους, όπως είχαν υποχρέωση,  γιατί αυτές θα δεσμεύονταν, με την αιτιολογία ότι δεν έχει πληρωθεί η δόση του ελληνικού Δημοσίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Και δεν ξέρουμε τι άλλο έχουμε να δούμε ακόμη.

Αυτή η μίζερη κατάσταση δεν ταιριάζει στην Ελλάδα. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα των ονείρων μας. Θέλουμε την Ελλάδα χώρα δημιουργική, παραγωγική, εξωστρεφή, ανοιχτή και ελεύθερη. Μια χώρα που δεν θα γυρίσει δεκαετίες πίσω, αλλά θα συνεχίσει να προχωρά μπροστά, σταθερά πορευόμενη μέσα από τον μονόδρομο των Ευρωπαϊκών θεσμών στους οποίους συμμετέχει και που δεν είναι δυνατό να εγκαταλείψει.

Γι’ αυτό, συμμετέχουμε στο δημοψήφισμα ψηφίζοντας ΝΑΙ. Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο Ευρώ. Λέμε ΝΑΙ στην Ελλάδα. Λέμε ΝΑΙ στην προοπτική της χώρας και της νέας γενιάς».

Ο δήμαρχος του Θέρμου κ.Σπύρος Κωνσταντάρας στάθηκε στην ανάγκη του ΝΑΙ,για την  διάσωση της τοπικής αυτοδιοίκησης επισημαίνοντας ότι:

«Λέμε ΝΑΙ σε μια Ευρωπαϊκή Τοπική  Αυτοδιοίκηση. Λεμε ΝΑΙ στην περήφανη Ελλαδα ,μεσα στην Ευρώπη. Λεμε Οχι στην φτωχοποίηση της δραχμής ,στις κλειστές τράπεζες,στο κόψιμο των επιδοτήσεων στους αγρότες και κτηνοτρόφους μας,στον αφανισμό των επιχειρήσεων,στην ματαίωση του ΕΣΠΑ,στην ακύρωση των κοινωνικών δομών σε μια χώρα της δραχμής. Μένουμε Ευρώπη – Στηρίζουμε Ελλάδα

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κτηνοτρόφων κ,.Χρήστου,ο οποίος μετέφερε το ψήφισμα και την απόφαση της ένωσης για ένα βροντερό ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής».

unnamed (1)

unnamed (2)

unnamed (3)

unnamed (4)

unnamed (5)

unnamed

Τελευταία νέα →