Δεν προκύπτει ότι ο θάνατος του Όλιβερ, σκύλου ράτσας χάσκεϊ, στην Αράχωβα προήλθε από ανθρώπινη κακοποίηση σύμφωνα με το πόρισμα του καθηγητή Κτηνιατρικής και πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, ο οποίος ορίστηκε πραγματογνώμονας από την ΕΛΑΣ για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το πόρισμα αναφέρει ότι η φύση των τραυμάτων που έφερε το σκυλί παραπέμπουν σε επίθεση που δέχθηκε από άλλo ζώo ή ζώα.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και από την έρευνα που πραγματοποίησαν στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών, που μετέβησαν στην περιοχή για να συνδράμουν στις έρευνες, δεν προέκυψε η εμπλοκή κάποιου ατόμου.
Το πόρισμα του εμπειρογνώμονα της ΕΛΑΣ κατατέθηκε στο ΑΤ Διστόμου, που έχει αναλάβει την προανάκριση και θα διαβιβαστεί μαζί με όλη την δικογραφία στην εισαγγελία.
Αράχωβα: Επιμένουν οι φιλοζωικές οργανώσεις
Στο μεταξύ, οι φιλοζωικές οργανώσεις επιμένουν πως τα συμπεράσματα που βγαίνουν από την πραγματογνωμοσύνη μέσω φωτογραφιών από τη νεκροψία – νεκροτομή δεν μπορούν να δώσουν σαφείς απαντήσεις, καθώς οι Αρχές δεν ακολούθησαν το προβλεπόμενο πρωτόκολλο όσον αφορά στη σορό του Όλιβερ και τη μεταφορά της αμέσως για νεκροψία – νεκροτομή.
Ως προς αυτό, η δικηγόρος των Φιλοζωικών Οργανώσεων, Ανθούλα Ανάσογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για πλημμέλειες από τις αρχές. «Η σορός ήταν πειστήριο και έπρεπε να οδηγηθεί προς νεκροτομή όχι από τον κηδεμόνα αλλά από την αστυνομία και όχι να περιφέρεται επί 36 ώρες. Τα τοπικά αστυνομικά τμήματα δεν γνωρίζουν πώς να χειριστούν αυτές τις καταστάσεις» ανέφερε.
Υπενθυμίζεται πως, για όνομα που έχει ήδη γίνει γνωστό και το οποίο «έχει γερό δόντι σε εισαγγελείς, αστυνομίες, πολιτικούς» έκανε λόγο τις προηγούμενες ημέρες η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης Ζώων, Μάρθα Πουλτίδου, αναφερόμενη σε κακοποίηση του Όλιβερ.
Μιλώντας στον Focus, υποστήριξε αρχικά πως «ένας άνθρωπος που μπορεί να κάνει αυτό το πράγμα σε ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα μπορεί να το κάνει στον οποιονδήποτε» για να προσθέσει:
«Αν δεν τον συλλάβουν, θα βγάλω εγώ η ίδια δημόσια το όνομά του με όποιο κόστος. Ξέρουμε το όνομά του. Έχει κατατεθεί το όνομά του στην αστυνομία. Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Το ξέρουν άπαντες και η αστυνομία δεν κάνει τίποτα».