Connect with us

Πολιτική

Βουλή – Πολυνομοσχέδιο: Αύξηση επιδομάτων δικαστικών λειτουργών

6055090 scaled 1

«Αύξηση των επιδομάτων, παροχών και αποζημιώσεων των δικαστικών λειτουργών και του προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους», προβλέπει άρθρο που έχει περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που συζητείται, από σήμερα (11/12) στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η αύξηση θεσπίζεται «ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της πολιτείας για τη σημαντικότητα του λειτουργήματος που επιτελούν», οι δικαστικοί λειτουργοί.

Όπως αναφέρει το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, εκτιμάται ετήσια δαπάνη 14,5 εκατ. ευρώ περίπου, από την αύξηση των αναφερόμενων επιδομάτων, παροχών και αποζημιώσεων των δικαστικών λειτουργών και του προσωπικού του Ν.Σ.Κ.

Στη διάταξη αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς, μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής, όπως άρχισε η επεξεργασία του νομοσχεδίου.

«Για το άρθρο 39, για την αύξηση των επιδομάτων παροχών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και των Δικαστικών Λειτουργών, να αναφέρω τα εξής. Όπως γνωρίζετε, αυξήσαμε τα επιδόματα θέσης ευθύνης 30%. Αυτό εφαρμόστηκε και στο Ενιαίο Μισθολόγιο. Με την αλλαγή που κάνουμε τώρα και στα ειδικά μισθολόγια των ιατρών, των ενστόλων, των μελών ΔΕΠ. Ειδικά για το μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, δεν έχουν επιδόματα θέσης ευθύνης, συνεπώς δεν είδαν αυτή την αύξηση που βλέπουν όλοι οι άλλοι συνάδελφοί τους. Κατά αναλογία, λοιπόν, προτείνεται η αύξηση 30% του αντισταθμιστικού επιδόματος, η οποία είναι σε ποσά παρόμοια με αυτό με το 30% των επιδομάτων θέσης ευθύνης που εφαρμόστηκε στα άλλα μισθολόγια», είπε ο κ. Πετραλιάς.

Νωρίτερα στη εν λόγω διάταξη αναφέρθηκε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης Στέλιος Φωτόπουλος. «Παρατηρούμε μια σειρά επιδομάτων, παροχών και αποζημιώσεων για τους δικαστικούς Λειτουργούς. Δεδομένου ότι πρόκειται για τους μακράν καλύτερα αμειβόμενους δημοσίους λειτουργούς, η ρύθμιση, που κοστολογείται περί τα 14,5 εκατ. ευρώ ετησίως, προκαλεί το κοινό αίσθημα, ειδικά από τη στιγμή που οι δικαστές αποφασίζουν για τους εαυτούς τους αναδρομικές αποδοχές, δώρα και επιδόματα, καθώς και επαναφορά των συντάξεών τους στα προ του 2012 επίπεδα, την ώρα που κρίνουν νόμιμες και σύμφωνες με το Σύνταγμα της Ελλάδος, τις ανάλογες περικοπές που επιβλήθηκαν στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών», είπε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014