Connect with us

Άρθρα-Απόψεις

Γιατί δεν αξιοποιείται το ναυταθλητικό κέντρο «Παναγία Ελεούσα»;

PicMonkey Collage

Πριν λίγο καιρό είδαμε τον Δήμαρχο να υπογράφει τον προϋπολογισμό του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα»… και αναρωτιόμαστε..

Διαβάσαμε στην απόφαση, ότι ο Δήμος Μεσολογγίου με βάση τις νέες μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες του (άρθρο 94 Ν.3852/2010 «Η εποπτεία επί των φιλανθρωπικών σωματείων και ιδρυμάτων, καθώς και η έγκριση του προϋπολογισμού τους, η παρακολούθηση και ο έλεγχος των επιχορηγήσεων, που δίδονται σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με κοινωφελείς σκοπούς») ενέκρινε τον προϋπολογισμό του εργαστηρίου ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ.

Η Κατασκήνωση- Ναυταθλητικό-Περιβαλλοντικό Κέντρο, στο Μεσολόγγι 

Πρόκειται για μία δομή η οποία πολλά χρόνια προσφέρει στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου και το έργο της είναι αδιαμφισβήτητο, όπως και η ανιδιοτέλεια των ατόμων που ασχολούνται καθημερινά για τους σκοπούς του εργαστηρίου.

Χρόνια τώρα πρωτοπορεί, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια για να κατασκευάσει εγκαταστάσεις και δομές για άτομα εκπαιδεύσιμα και ασκήσιμα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες, κινητικές, αισθητηρίων οργάνων, λόγου, ελαφρές ψυχικές διαταραχές, αυτισμό, σύνδρομο Down.

Μία από τις δομές αυτές βρίσκεται στο Μεσολόγγι. Είναι το Ναυταθλητικό Κέντρο, το οποίο όπως φαίνεται και στην ιστοσελίδα του εργαστηρίου ιδρύθηκε το 2004. «Το 2004 λειτούργησε στο Μεσολόγγι το Ναυταθλητικό- Περιβαλλοντικό Κέντρο, στο οποίο υλοποιούνται περιβαλλοντικά και κατασκηνωτικά προγράμματα».

Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»: Ιστορικό-Σταθμοί στην Πορεία μας

Πρόκειται για έργο συγχρηματοδοτούμενο 80% από ευρωπαϊκά κονδύλια και 20% από εθνικούς πόρους.

Το κέντρο αυτό, αν και μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα πιο εξοπλισμένα κέντρα της περιοχής, δεν χρησιμοποιείται. Οι πισίνες που διαθέτει παραμένουν αχρησιμοποίητες καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου ή χρησιμοποιούνται ελάχιστες ημέρες μέσα σε όλη την χρονιά.

Έχουν γίνει προσπάθειες στο παρελθόν από αθλητικά σωματεία της πόλης να υπάρξει επαφή και συνεργασία με το εργαστήρι, ώστε να προκύψει αξιοποίηση της εγκατάστασης με τον καλύτερο τρόπο, τρόπο που δεν θα παρακωλύει τις δραστηριότητες του εργαστηρίου.

Κύριε Δήμαρχε και κύριοι Δημοτικοί σύμβουλοι, γνωρίζετε για την ύπαρξη του χώρου, τον έχετε επισκεφτεί;

 

PicMonkey Collage

Γιατί δεν επιδιώκετε μία συνεργασία με τους ιθύνοντες του εργαστηρίου ώστε ο χώρος να γίνει επισκέψιμος και να αποκτήσει ζωή;

Κάτι τέτοιο θα συμβάλλει καταρχήν στους σκοπούς του εργαστηρίου που είναι η βιωσιμότητα του Κέντρου και η συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του. Η πόλη θα αποκτήσει κολυμβητήριο (ιδιωτικό και όχι δημοτικό), θα υπάρξουν θέσεις εργασίας, θα γίνει πράξη η αγαστή συνεργασία φορέων της περιοχής και θα πιάσουν τόπο τα χρήματα της ευρωπαϊκής ένωσης και οι εθνικοί πόροι.

Γιατί να μην αξιοποιηθούν στο έπακρο οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην πόλη; Ποια τα κωλύματα;

Σεβόμαστε ότι η κατασκευή έγινε για την εξυπηρέτηση των μαθητών του Εργαστηρίου, εντούτοις η χρήση του κολυμβητηρίου περιορίζεται σε ένα 10 ήμερο το καλοκαίρι!

Φωτογραφίες, κείμενο: Αναγνώστης

tokanoni.wordpress.com

Advertisement

AgrinioTimes ©2014