Connect with us

Slider

Δημοψήφισμα 2015 – Τσίπρας: Μας έκλεισαν τις τράπεζες γιατί δώσαμε τον λόγο στον λαό

tsipras1

Βολές κατά των Ευρωπαίων ηγετών για τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα αμέσως μόλις κήρυξε το δημοψήφισμα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του.

Ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι το δημοψήφισμα δεν αφορά την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

«Επιλέγουμε αν θα αποδεχθούμε τη συμφωνία και θα διαπραγματευτούμε για μια βιώσιμη λύση», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «στόχος μας είναι ακόμα η βιώσιμη λύση.

Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε πως στις διαπραγματεύσεις έπεσαν προτάσεις για αναδιάρθρωση του χρέους και υπογράμμισε ότι οι συζητήσει συνεχίζονται. «Αν υπάρξει θετική κατάληξη θα ανταποκριθούμε άμεσα. Παραμένουμε στο τραπέζι μέχρι τέλους και θα είμαστε εκεί και τη Δευτέρα αμέσως μετά το δημοψήφισμα με καλύτερους όρους. Η δημοκρατική επιλογή του λαού είναι ισχυρότερη από εμάς», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε το λαό να στείλει μήνυμα την Κυριακή στους δανειστές λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όχι σημαίνει πίεση για δίκαιη συμφωνία που τα βάρη θα πάνε στους έχοντες και όχι στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Συμφωνία με μεταρρυθμίσεις με τιμωρία για τους διαπλεκόμενους. Το όχι δεν είναι απλά ένα σύνθημα αλλά ένα αποφασιστικό βήμα για μια καλύτερη συμφωνία για το πώς θα ζήσουμε την επόμενη μέρα. Όχι δε σημαίνει ρήξη αλλά επιστροφή στην Ευρώπη των αξιών. Σημαίνει πίεση για συμφωνία με λύση για το χρέος».

newsbomb.gr

Τελευταία νέα →