Connect with us

Slider

Διαξιφισμοί στην μνήμη της Ελένης Τσινιά και διαφωνίες  για το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού δήμου Αγρινίου στο δημοτικό συμβούλιο

po-dimotiko7-9-14-11-640x336

Με αρκετούς διαξιφισμούς πραγματοποιήθηκε το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου. Τα πρώτο προ ημερησίας διάταξης θέμα αφορούσε τον θάνατο της Ελένης Τσικνια, για την οποία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Έγινε αναφορά από τον δήμαρχο κ Παπαναστασίου στις δωρεές Τσικνιά που συνετέλεσαν στην αλλαγή και βελτίωση της ουσιαστικής ζωής των κατοίκων του δήμου Αγρινίου, όπως η ανέγερσή της νεότερης πτέρυγας του παλιού νοσοκομείου και η δωρεά του οικοπέδου που ανεγέρθηκε το νέο νοσοκομείο. Λίγες ώρες μετά την επιμνημόσυνη δέηση και κατά την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου, υπήρξε διαφωνία μεταξύ του νυν και του πρώην δημάρχου για τον τρόπο που «στάθηκε» ο δήμος απέναντι στο θάνατο της Ελένης Τσικνιά.

Ο πρώην δήμαρχος  κ Μοσχολιός, λέγοντας: «δεν τιμήθηκε από τον δήμο όπως έπρεπε», εξήγησε ότι έπρεπε να μιλήσει κάποιος εκ μέρους του δήμου στη νεκρώσιμος ακολουθία για τις ευεργεσίες της εκλιπούσης και του συζύγου της και πρότεινε την ονοματοθεσία ενός κεντρικού  δρόμου της πόλης σε Ελένης Τσικνιά. Ο κ Παπαναστασίου, ως προς το θέμα, απάντησε πως ότι ήρθε εκ των υστέρων ο κ Μοσχολιός να πει αυτά που ήθελε για το θλιβερό αυτό γεγονός, την στιγμή που τηλεφωνικά τον ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες του δήμου, χωρίς να εκφράσει καμία διαφωνία ή δυσαρέσκεια για όσες πρωτοβουλίες πήρε ο δήμος.  «Αδικείται τον δήμο, δεν θα υπήρχε νοσοκομείο αν δεν υπήρχε η γυναίκα αυτή. Η παρούσα δημοτική αρχή δεν έχει ανάγκη για να κάνει ενέργειες της λογική του «φαίνεσθε», είπε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος κ Καζαντής, ο οποίος μίλησε για την Ελένη Τσικνιά.

Το πρώτο ζήτημα του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, που εντάσσονταν στα ημερήσιας διάταξης θέματα,  αφορούσε το φλέγον ζήτημα του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος του δήμου, για το οποίο εισηγητής ήταν ο Αντιδήμαρχος κ Καζαντζής, ο οποίος ανέφερε το πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει και αφορά, όπως  θέματα περιβάλλοντος, υγείας, παιδείας, πολιτισμού, αισθητικής του δήμου, προγράμματα εξωστρέφειας, σχολικής στέγης κλπ. Για το πρόγραμμα του δήμου, χρησιμοποιήθηκαν και τα νέα δεδομένα που δείχνουν την αύξηση του πληθυσμού στην πόλη του Αγρινίου και την μείωση σε όλες τις άλλες περιοχές του δήμου.

Η μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Αγρινίου κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι θα είναι ανακόλουθη, αφού τα ίδια πρόσωπα που τις προηγούμενες χρονιές δεν ψήφιζαν το επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου, τώρα θα το ψηφίσουν παρ ότι πρόκειται για κείμενο με πολλές ομοιότητες και ζήτησε να παρουσιαστεί από την δημοτική αρχή πρόγραμμα με συγκεκριμένα έργα και παρεμβάσεις. «Υπολείπεται κατά πολύ. Το κείμενο είναι αντιγραφή με προσαρμοσμένα τα νέα δημογραφικά δεδομένα. Είναι από τον ίδιο συντάκτη. Δεν λέτε τίποτε για ποιες θα είναι οι δράσεις και προς ποια κατεύθυνση θα είναι» δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της παράταξης «Ανατροπή Τώρα» κ Τραπεζιώτης, ζητώντας να μάθει τι, που, και πως, αλλά και παρεμβάσεις με πολύ πράσινο και ανάδειξη των στοιχείων της περιοχής.

Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ Δήμας χαρακτήρισε το πρόγραμμα ως δούρειο ίππο και πως δεν γίνεται κάτι προς όφελος των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας, ενώ ο κ Μερμίκγης από το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» δήλωσε «Πρόκειται περί έκθεσης που γίνεται γιατί το προβλέπει ο νόμος και όχι για ουσιαστικούς λόγους. Αποτελεί εξαιρετικό εγχειρίδιο για φοιτητές, ερευνητές και για όσους θέλουν να μαζέψουν ψήφους».

Οι τοποθετήσεις αυτές ηλέκτρισαν το κλίμα. Από την πλευρά του δήμου και δια στόματος του εισηγητή κ Καζαντζή ειπώθηκε ότι είναι η πρώτη κουβέντα για το ζήτημα και θα υπάρξει και συνέχεια, ρωτώντας παράλληλα τον πρώην δήμαρχο τα σχέδια που κατέθεσε ο ίδιο σε τι βαθμό τα υλοποίησε και καλώντας τις υπόλοιπες πλευρές να καταθέσουν προτάσεις, σκέψεις και να σταματήσουν ανακρίβειες κλπ.

Κώστας Χονδρός ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Advertisement

Τελευταία νέα →