Connect with us

Ειδήσεις

Εγκαταστάθηκε εργολάβος στο δρόμο Διασελάκι – Πέρκος

unnamed 11

unnamed

Χθες, 1η Νοεμβρίου 2016, έγινε εγκατάσταση του εργολάβου στο έργο : «Συντήρηση οδοποιίας Διασελάκι-Πέρκος», με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2014 για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Είναι υποέργο του: «Συντήρηση – αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, αρμοδιότητας Π.Ε.  Αιτωλοακαρνανίας, ετών 2014-2016» και αφορά στη βελτίωση της βατότητας του δρόμου Διασελάκι – Πέρκος του Δήμου Θέρμου.

  Πρόκειται για δρόμο που αρχίζει έξω από τον οικισμό Διασελάκι,  φθάνει  έως τον οικισμό Πέρκο  και από εκεί έως τα όρια του Δήμου Θέρμου με τον Δήμο Πλατάνου, έχοντας συνολικό μήκος 11.000 μέτρα.

Ο δρόμος θα βελτιωθεί ως προς το πλάτος και όλα τα επιμέρους χαρακτηριστικά του ενώ παράλληλα θα ασφαλτοστρωθεί.   

Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνολικό μήκος δρόμου  6.000μ (από τα 11.000 μ. συνολικά) και αφορούν σε χωματουργικά έργα όπως εκσκαφές και επιχώματα , σε τεχνικά έργα όπως υπενδεδυμένη τάφρο και σωληνωτούς  οχετούς, καθώς και σε οδοστρωσία και σήμανση.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παραμένει προσηλωμένη στην βελτίωση του οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας σε πείσμα των δυσκολιών, κάτι που έχει θέσει ως προτεραιότητα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Η προσβασιμότητα σε όλη την Αιτωλοακαρνανία είναι στρατηγική μας επιδίωξη για να υπάρξει προοπτική ανάπτυξης. Τα προβλήματα είναι πολλά και χρόνια, ακούμε τους πολίτες, γνωρίζουμε το δίκιο τους και θέλουμε να εγκαθιστούμε εργολαβίες που να λύνουν τα προβλήματα», δήλωσε σχετικά η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Χριστίνα Σταρακά.

unnamed-1

Τελευταία νέα →