Connect with us

Slider

Εξαπάτηση καταγγέλλει Αγρινιώτισσα δανειολήπτρια

 

Δανειολήπτρια από το Αγρίνιο κατέφυγε μαζί με δικηγόρο στο ΙΝΚΑ για να καταγγείλει εξαπάτηση. Είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την νομική οδό ώστε να δικαιωθεί

 

 

Δανειολήπτρια κατήγγειλε στο ΙΝΚΑ πως εξαπατήθηκε από δικηγόρους των Αθηνών, των Πατρών και του Αγρινίου. Συγκεκριμένα, υποσχέθηκαν στην καταγγέλλουσα ότι μπορούσαν να την εντάξουν στον νόμο 3869/2010, ενώ παράλληλα ασκούσε εμπορική δραστηριότητα, πράγμα το οποίο ο νόμος δεν το επιτρέπει. Μάλιστα, η καταγγέλλουσα δήλωσε πως τους κατέβαλε 1.280 ευρώ. Η διαδικασία έγινε κανονικά, αλλά το δικαστήριο την απέρριψε, λόγω του ότι δεν μπορούσε να υπαχθεί, αφού, όπως προαναφέραμε, τη χρονική στιγμή που έγινε η όλη διαδικασία ασκούσε ακόμη εμπορική δραστηριότητα. Η καταγγέλλουσα πλέον, εκτός του ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα της για να δικαιωθεί και ήδη έχει αποτανθεί σε άλλο δικηγόρο, ο οποίος παρέστη και κατήγγειλε τα γεγονότα στο ΙΝΚΑ. Τώρα η καταγγέλλουσα πρέπει αφού δεν ασκεί πλέον εμπορική δραστηριότητα και θα επαναλάβει την διαδικασία με την ελπίδα ότι θα ανακουφιστεί λίγο από το δυσβάστακτο χρέος της.

Ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ κ. Γιώργος Λεχουρίτης δήλωσε: «Το ΙΝΚΑ συνιστά όσο η κρίση βαθαίνει ο πολίτης θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός σε όλες τις συναλλαγές του. Με την τροποποίηση του νόμου 3869 από τον νόμο 4336/15 και την ΚΥΑ 7534/20-8-15 ΦΕΚ Β 1794 περί συλλογής δικαιολογητικών για την υπαγωγή στο πεδίο εφαρμογής του 3869 έκανε προς το Υπουργείο Ανάπτυξης σχετικές παρεμβάσεις και αναμένονται αλλαγές. Σε μία εκ των τραπεζών ήρθε ενημέρωση, η οποία συμβαδίζει με τις παρεμβάσεις του ΙΝΚΑ».

Πέραν των παραπάνω και της δήλωσής του ο κ. Λεχουρίτης μας ενημέρωσε και για δύο αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Βάλτου (Αμφιλοχίας) οι οποίες απαλλάσσουν εν μέρει δανειολήπτες από τις οφειλές τους. Η πρώτη απόφαση αφορά οφειλέτη ο οποίος σε σύνολο 75.000 ευρώ οφειλής, θα κληθεί να πληρώσει μαζί με τους εγγυητές, σε βάθος εικοσαετίας, το ποσό των 22.000 ευρώ. Ο εν λόγω οφειλέτης διέθετε ακίνητο, το οποίο προστάτευσε με την υπαγωγή του στον νόμο 3869, με αποτέλεσμα να πληρώσει σε βάθος εικοσαετίας το 80% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Η δεύτερη υπόθεση έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Διαγράφηκε μετά από την απόφαση του Ειρηνοδικείου το 80% περίπου της οφειλής. Δηλαδή από 104.778 ευρώ θα πληρώσει τις 36.345 ευρώ.

Κων/νος Χονδρός:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ<<ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ>>

Advertisement

Τελευταία νέα →