Connect with us

Ειδήσεις

Θύμιος Σώκος: «Συμφέροντα εργολάβων ήθελαν την εκτροπή του Αχελώου»

αρχείο λήψης

«Δικαίωση 27 χρόνια μετά»

Τι δήλωσε το έμπειρο στέλεχος της αυτοδιοίκησης για τα άλλα μεγάλα έργα της περιοχής 

«Αποτελεί μια δικαίωση

για όλους μας 27 χρόνια μετά. Επιτέλους επικράτησε η λογική». Έτσι χαρακτήρισε ο πρώην Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας και πρώην Δήμαρχος Αγρινίου Θύμιος Σώκος την απόφαση της Κυβέρνησης για εγκατάλειψη του σχεδίου εκτροπής του Αχελώου, με ταυτόχρονη δρομολόγηση της λειτουργίας του υδροηλεκτρικού φράγματος της Μεσοχώρας. Στις παραπάνω ανακοινώσεις προχώρησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος επί της ουσίας έβαλε τέλος στα σχέδια του παρελθόντος.

Ο κ. Σώκος υπενθυμίζεται

ότι ήταν ένα από τα πολιτικά πρόσωπα της περιοχής που είχαν πρωτοστατήσει εναντίον του σχεδίου εκτροπής του Αχελώου.

«Όπως είχα πει και τότε,

επρόκειτο για εκτροπή της λογικής. Ευτυχώς όμως επικράτησε επιτέλους η λογική και με μεγάλη ικανοποίηση άκουσα τις ανακοινώσεις του κ. Σκουρλέτη και μάλιστα ενώπιον των Θεσσαλών. 27 χρόνια μετά μπαίνει ένα τέλος στην ιστορία αυτή.

Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι λειτουργούσαν για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα εργολάβων. Ήταν ένα «Φαραωνικής» έμπνευσης έργο και η απόφαση αυτή είναι λυτρωτική για όλη την περιοχή. Μάλιστα πιστεύω ότι με οδηγό την συγκεκριμένη απόφαση μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα για νέες διεκδικήσεις πάνω σε μεγάλα θέματα ανάπτυξης και παραγωγής» ανέφερε ο Θύμιος Σώκος μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και στην εκπομπή «10 με… ΤΟΝΟ».

«Στην περιοχή μας υπάρχουν δυστυχώς υποδομές οι οποίες πλέον είναι απαρχαιωμένες. Δεν είναι δυνατόν ο νομός να έχει αρδευτικό δίκτυο 60 ετών. Και δεν είναι μόνο η Μακρυνεία. Στο Ξηρόμερο υπάρχει για παράδειγμα το φράγμα Αχυρών. Εδώ έχει παρουσιαστεί μεγάλη εμπλοκή και καταγράφονται σημαντικές καθυστερήσεις. Παράλληλα η περιοχή του Ξηρομέρου δεν έχει αρδευτικό δίκτυο.

Πρέπει να στοχεύσουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Στην διεκδίκηση δηλαδή μεγάλων έργων υποδομής που θα βγάλουν την περιοχή από το τέλμα και θα προσδώσουν ανάπτυξη, παραγωγή και θέσεις εργασίας. Για παράδειγμα πως είναι δυνατόν το λιμάνι του Πλατυγιαλίου, το μεγαλύτερο ίσως έργο πνοής, να παραμένει αναξιοποίητο;»

Αξίζει πάντως να

σημειωθεί ότι ο Θύμιος Σώκος έστειλε μηνύματα προς την πλευρά των αρμοδίων φορέων αναφορικά με τον βαθμό διεκδίκησης μεγάλων θεμάτων για την περιοχή, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τα νερά λιμάζουν και φαίνεται ότι αυτό έχει ως συνέπεια να έχει πέσει μια κρούστα πάνω στους υπευθύνους.

Πρέπει να μας παραδειγματίσει όλους το παράδειγμα της απόφασης για το σχέδιο εκτροπής του Αχελώου, τις νίκες που πετύχαμε και τους νέους στόχους που πρέπει να θέσουμε».   http://sinidisi.gr/

Τελευταία νέα →