Connect with us

Slider

Και το όνομα αυτού «Λαϊκή Ενότητα»

550 334 439165

 

 

Την ανεξαρτητοποίηση 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου γνωστοποιώντας και τη δημιουργία της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που αποτελεί πλέον την 3η δύναμη και θα πάρει διερευνητική εντολή. Πρόεδρος του νέου κόμματος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.Μάλιστα αποτελούν πλέον την τρίτη δύναμη στο ελληνικό κοινοβούλιο οπότε αναμένεται την Κυριακή να λάβουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Γνωστοποιούμε και δηλώνουμε προς την κ. πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, συνεπείς με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις ότι αποχωρούμε από την κοινοβουλευτική ομάδα στην οποία ανήκαμε και συγκροτούμε ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα κατά τις διατάξεις των άρθων του κανονισμού της Βουλής», αναφέρουν στην επιστολή τους.

Οι βουλευτές που συγκροτούν τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα είναι οι εξής: Αμανατίδου Ευαγγελία, Γαϊτάνη Ιωάννα, Δελημήτρος Κωνσταντίνος, Διαμαντόπουλος Ευάγγελος, Ζάνας Ζήσης, Ζερδελής Ιωάννης, Ήσυχος Κωνσταντίνος, Ιωαννίδης Ηλίας, Κριτσωτάκης Μιχάλης, Κυριακάκης Βασίλης, Κυρίτση Αγλαΐα, Κώτσιας Θωμάς, Λαπαβίτσας Κωνσταντίνους, Λεουτσάκος Στάθης, Μακρή Ραχήλ, Ουζουνίδου Ευγενία, Πετράκος Αθανάσιος, Σαμοΐλης Στέφανος, Σκούμας Αθανάσιος, Σταθάς Ιωάννης, Στρατούλης Δημήτρης, Τσανάκα Αλεξάνδρα, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Ψαρέα Ελένη.

Από τους βουλευτές που ψήφισαν «όχι» στη συμφωνία δεν ανεξαρτητοποιήθηκαν οι: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νάντια Βαλαβάνη, Γιάνης Βαρουφάκης, Κώστας Ζαχαριάς, Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου και Βασίλης Χατζηλάμπρου.