Connect with us

Ειδήσεις

Κ. Καραγκούνης:H Αναγνωστοπούλου δεν προέβη στην παραμικρή δέσμευση για τη διατήρηση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο Αγρίνιο

kostas-karagkounis-nea-dimokratia

Με έκπληξη παρακολούθησα σήμερα την απάντηση της Αναπλ.Υπουργού, κας Αναγνωστοπούλου στη Βουλή, αναφορικά με το ζήτημα της διατήρησης των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο Αγρίνιο.

Η κυβέρνηση μέσω της Υπουργού, προφασίστηκε για άλλη μια φορά προφάσεις εν αμαρτίαις, και  κρυμμένη πίσω από το Αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, δεν  προέβη στην παραμικρή δέσμευση για το φλέγον αυτό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, ενώ η Υπουργός επικαλείται την βιωσιμότητα των Τμημάτων ως αναγκαία προϋπόθεση, προκειμένου αυτά να συνεχίζουν να λειτουργούν, την ίδια στιγμή, το Υπουργείο, συνεχώς μειώνει την  προβλεπόμενη σε αυτά Χρηματοδότηση και παρακολουθεί παθητικά, ως απλός θεατής, την συστηματική αφαίμαξή τους σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ουσιαστικά εξυπηρετώντας τις μεθοδεύσεις συγκεκριμένων παραγόντων που θέλουν να αποσπάσουν τα εν λόγω Τμήματα από την πόλη του Αγρινίου.  

Δεδομένου ότι, προεκλογικά ο Σύριζα γνώριζε πολύ καλά για την ύπαρξη του νόμου και τα περί  του Αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου, όπως επίσης και ότι είναι στο χέρι του Υπουργείου να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα Τμημάτων μέσω της στήριξής τους με τα αναγκαία κονδύλια, πρέπει η Κυβέρνηση, επιτέλους, να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, όχι απλώς διατηρώντας, αλλά παράλληλα ενισχύοντας τα εν λόγω Τμήματα.

Καθιστώ απολύτως σαφές ότι, θα παρακολουθούμε στενά το ζήτημα της μετακίνησης των μελών ΔΕΠ από τα Πανεπιστημιακά Τμήματα που λειτουργούν στην πόλη του Αγρινίου, πιέζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου, τα Πανεπιστημιακά Τμήματα, να ενισχυθούν καταλλήλως. Επ ουδενί, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η μεθοδευμένη υποβάθμιση των Τμημάτων και δη η μετακίνησή τους.

 

Τελευταία νέα →