Connect with us

Slider

Μακελειό στο Παρίσι .Πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα – Πάνω από 140 οι νεκροί

Πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι - Πάνω από 140 οι νεκροί

 

 

04:40 Βοήθεια με την αποστολή γερμανικών ειδικών δυνάμεων, προσφέρθηκε να δώσει το Βερολίνο στην γαλλική κυβέρνηση.

04:32 Τα συλλυπητήριά του για τις επιθέσεις στο Παρίσι εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας να υπάρξει «συναίνεση» στον «αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας».

04:08 Το Ισραήλ στέκει «στο πλευρό» του προέδρου Ολάντ και του γαλλικού λαού στον «κοινό πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας», δηλώνει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

03:40 Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ διαμηνύει ότι η κυβέρνησή του θα διεξαγάγει «αδυσώπητο» αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας.

03:35 Η γαλλική εισαγγελία με ανακοίνωσή της τόνισε ότι το σύνολο των νεκρών από όλες τις τρομοκρατικές επιθέσεις θα μπορούν να ξεπεράσουν τους 120.

03:15 Η ισπανική κυβέρνηση εξέφρασε τη βαθιά θλίψη και την αλληλεγγύη της στους Γάλλους και θα επανεξετάσει το επίπεδο των μέτρων ασφαλείας.

02:58 Ο δήμαρχος του Παρισιού έκανε λόγο για 118 θύματα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ περίπου 1.500 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην γαλλική πρωτεύουσα.

astunomia

02:42 Μετά τη Γαλλία και το Βέλγιο έκλεισε τα σύνορά του για λόγους ασφαλείας

02:41 Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο, οι νεκροί από την ομηρεία στο θέατρο Μπατακλάν είναι περίπου 100, ενώ άλλοι 40 είναι οι νεκροί των άλλων επιθέσεων.

02:38 Έσβησαν τα φώτα στον πύργο του Άιφελ σε ένδειξη πένθους για την τραγωδία που μαστίζει την γαλλική πρωτεύουσα.

bataklan

02:31 Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής αστυνομίας, τέσσερις ήταν οι δράστες της επίθεσης στο Μπατακλάν και όλοι είναι νεκροί μετά την αστυνομική επιχείρησης

02:29 Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Παρίσι και απειλούν με παρόμοιες επιθέσεις Λονδίνο και Ρώμη.

02:23 Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μόλις έφτασε στο θέατρο Μπατακλάν, συνοδευόμενος και από τον πρωθυπουργό Μάνουελ Βαλς.

02:20 Οι νεκροί στο θέατρο Μπατακλάν ξεπερνούν τους 100, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

02:15 Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν καταδίκασε τις επιθέσεις στο Παρίσι

01: 55 Η επιχείρηση της αστυνομίας στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν του Παρισιού τερματίστηκε και οι δύο δράστες της επίθεσης που είχαν πάρει δεκάδες ομήρους είναι νεκροί, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα, μέσα στην αίθουσα υπάρχουν δεκάδες νεκροί.

01:14 Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις πολλαπλές, σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις σε χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ δεκάδες άνθρωποι, από 60 ως 100 σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, κρατούνται όμηροι σε συναυλιακό χώρο.

01:03 Για μια «εξωφρενική προσπάθεια να τρομοκρατηθούν αθώοι πολίτες» έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πριν από λίγο, αναφερόμενος στις επιθέσεις που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι. Ο Ομπάμα δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα σταθεί στο πλευρό της Γαλλίας στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, δεσμευόμενος ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να «προσαχθούν αυτοί οι τρομοκράτες ενώπιον της δικαιοσύνης». Ο Μπαράκ Ομπάμα διευκρίνισε ότι δεν έχει ακόμη συνομιλήσει με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ.

00:59 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Γαλλία ο πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ που ανακοίνωσε ότι κλείνουν τα σύνορα.

00:56 Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανέφερε ότι είναι συγκλονισμένος από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι και δεσμεύθηκε να προσφέρει βοήθεια στη γειτονική χώρα. Στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter (@David_Cameron) ο ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος έγραψε: «Είμαι συγκλονισμένος από τα γεγονότα στο Παρίσι απόψε. Οι σκέψεις μας και προσευχές μας στρέφονται στον γαλλικό λαό. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε».

00:45 Το ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 κάνει λόγο για νέους πυροβολισμούς στο Παρίσι, στο εμπορικό κέντρο Les Halles.

00:44 Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι, μεταδίδει το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV. Εκρήξεις και πυρά ακούστηκαν σε μια περιοχή της πρωτεύουσας της Γαλλίας κοντά στο στάδιο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ένας φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Γαλλίας και της Γερμανίας.

00:34 Σύμφωνα με το Associated Press, Γάλλοι αστυνομικοί ανέφεραν ότι 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς στο εστιατόριο και περίπου 35 ακόμη άτομα στο θέατρο Μπατακλάν, όπου αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ομηρία. Η αστυνομία ανέφερε ότι περίπου 100 άνθρωποι κρατούνται όμηροι αυτή τη στιγμή.

00:15 Στους 35 ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών η γαλλική αστυνομία, όπως μεταδίδει το BBC, την ίδια ώρα που οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 100 ομήρους στο θέατρο Bataclan.

00:05 Τουλάχιστον 15 από τους νεκρούς φέρεται να σκοτώθηκαν στο θέατρο Bataclan, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 60 όμηροι.

23:58 Πολλαπλές είναι οι επιθέσεις τόσο στο κέντρο του Παρισιού, όσο και στα περίχωρα της γαλλικής πρωτεύουσας, όπως αναφέρει η γαλλική αστυνομία και μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει τις επόμενες ώρες.

23:47 Ομάδες διάσωσης απεστάλησαν στα σημεία της επίθεσης. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών “για να προβεί σε απολογισμό της κατάστασης”, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

pppppp

ppppp

pp

ppp
http://www.real.gr/

Τελευταία νέα →