Connect with us

Slider

Μεσολόγγι:«Διέξοδος»Η Ειρήνη διευρύνει τα όρια του Παράδεισου,συγκινητική πρωτοβουλία

12039188 1184246108259307 9085887515092352289 n

 

 

Εδώ και αρκετά χρόνια στο 1ο δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου φοιτούσε ένα κοριτσάκι που η μεγάλη του επιθυμία και χαρά ήταν να μοιράζεται τα πράγματά του με όσους συμμαθητές του δεν είχαν τη δυνατότητα να τα αποκτήσουν.

Το κοριτσάκι αυτό, που ξεχώριζε για την ευφυΐα του και την αγάπη του για τον συνάνθρωπο, ήλθε στη «Διέξοδο» και έγινε ένα από τα πρώτα μέλη του «Ελεύθερου Παιδικού Ινστιτούτου» σκορπώντας τη φλογερή ματιά και το χαμόγελό του σε όλους τους χώρους του Μουσείου.

Συνεχίζοντας τη μαθητική του ζωή έγινε αριστούχος όχι μόνο στα μαθήματα αλλά και σε όλους τους τομείς που καταπιάστηκε γι΄αυτό και επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τους συμμαθητές του στη Βουλή των Εφήβων.

Τελειώνοντας το Λύκειο μπήκε αμέσως στο Πανεπιστήμιο όπου και διακρίθηκε για τις σπουδές του στο τμήμα Τοπογράφων – Αγρονόμων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όμως ένα πρωινό του 2013 επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζε, το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε, προκάλεσε ένα τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα το κοριτσάκι αυτό να χάσει τη ζωή του και να πετάξει στα ουράνια.

Εμείς που στη «Διέξοδο» επί μία 15ετία συντηρούμε το «Ελεύθερο Παιδικό Ινστιτούτο» και αγκαλιάζουμε τα παιδιά προσφέροντάς τους γνώσεις Ιστορίας και Πολιτισμού, δεν ξεχάσαμε το αγαπημένο μας αγγελούδι που έφυγε από κοντά μας.

Φέτος λοιπόν, όπως κάναμε και πέρυσι για ανάλογη περίπτωση, μοιράσαμε τσάντες με όλα τα αναγκαία σχολικά είδη σε εκατόν πενήντα μαθητές που δεν είχαν τη δυνατότητα να τα αποκτήσουν.

Η χειρονομία μας αυτή προέρχονται από εκείνη που το όνομά της ήταν Ειρήνη Τριανταφύλλου γιατί, όπως τότε που ζούσε, ξέραμε ότι νοιαζόταν για τους συμμαθητές της.

Όπως και τώρα ξέρουμε ότι από εκεί που βρίσκεται σκέπτεται τα παιδιά που παρέλαβαν τις τσάντες και τα παρακαλεί να ακολουθήσουν τα βήματά της.

Να διακριθούν δηλαδή και εκείνα μεταξύ των άριστων μαθητών και να σκορπίζουν γύρω τους καλοσύνη και χαμόγελο.