Connect with us

Slider

Νίκος Γάκης:Iστορίες καθημερινής τρέλας με τον ΦΠΑ 23%,στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών

 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το πρωί στο Αγρίνιο, το Δ.Σ του συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Γλωσσών Αιτωλ/νίας.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίκος Γάκης επικέντρωσε  στα θέματα  που απασχολούν και προβληματίζουν τον κλάδο, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο τι  πρέπει να γνωρίζουν  οι γονείς πριν αποφασίσουν για την επιλογή  του φροντιστηρίου των παιδιών τους.

Αναφέρθηκε επίσης, στις  σωστές μεθόδους  εκμάθησης ξένων γλωσσών, στηνκατάλληλη ηλικία που το παιδί πρέπει να αρχίσει να μαθαίνει μια ξένη γλώσσα κ.λ.π.

Όπως επεσήμανε  ο κ. Γάκης,τη φετινή χρονιά  ο σύλλογος σε συνεργασία με την πρόνοια θα δώσει τη δυνατότητα σε πενηνταεννιά παιδιά άπορων οικογενειών από το Αγρίνιο και δέκα  από την Ναύπακτο να ξεκινήσουν δωρεάν την εκμάθηση ξένης γλώσσας σε κέντρα ξένων γλωσσών του συλλόγου Palso.

Σχετικά με το θέμα  του ΦΠΑ, ο κ. Γάκης είπε  μεταξύ άλλων: «Μιλάμε για ιστορίες καθημερινής τρέλας, θεωρούμε ότι παίζεται προεκλογικό παιχνίδι στις πλάτες των γονιών. Την μια μέρα ενημερωνόμαστε ότι ο ΦΠΑ αναστέλλεται για δύο μήνες και την άλλη ότι ισχύει κανονικά. Τι θα γίνει αν μετά την αναστολή επανέλθει; Θα κληθεί και πάλι ο γονιός να πληρώσει 23% επιπλέον στα δίδακτρά του παιδιού του, γιατί δυστυχώς τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, μετά την αύξηση της φορολογίας και τον διπλασιασμό της προκαταβολής φόρου δεν μπορούν να απορροφήσουν ένα τόσο μεγάλο ποσοστό, είναι θέμα επιβίωσης».

Advertisement