Connect with us

Slider

Νιοχωρίτης ζει στο σκοτάδι για ένα χρόνο!

Νιοχωρίτης ζει στο σκοτάδι για ένα χρόνο!

Την βοήθεια του Κοινωνικού Κράτους, του δήμου και της κοινωνίας γενικά, περιμένει ο Γιάννης Γαλάνης από το Νεοχώρι, ο οποίος, εξαιτίας ενός ατυχήματος, αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Ο κ. Γαλάνης σήμερα είναι 65 ετών και πριν από ένα χρόνο είχε ένα σοβαρό ατύχημα στο Λούρο όπου διέμενε, όταν, πέφτοντας από ένα δέντρο, χτύπησε στην σπονδυλική στήλη. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και από εκεί εσπευσμένα στο Ρίο, καθώς διαπιστώθηκε κάταγμα σε δυο σπονδύλους. Αφού εγχειρίστηκε και μετά από αρκετό καιρό κατάφερε να κάνει κάποιες κινήσεις στα πόδια και αργότερα κάποια βήματα με τις πατερίτσες. Βγαίνοντας όμως από το νοσοκομείο έπρεπε να επιστρέψει στο σπίτι του στο Νεοχώρι, το οποίο είχε εγκαταλείψει μετά το θάνατο της μητέρας του και κατοικούσε στο Λούρο. Προκειμένου να μην πληρώνει ρεύμα, αφού πλέον δεν χρησιμοποιούσε το σπίτι, έκανε διακοπή ηλεκτροδότησης με αίτημά του στη ΔΕΗ. Μετά το ατύχημα η ανάγκη τον έκανε να χρειάζεται και πάλι την ηλεκτροδότηση, όμως δεν έχει τα χρήματα να κάνει την επανασύνδεση.

Έτσι, όλο το χειμώνα αναγκάστηκε να χρησιμοποιεί το τζάκι, το οποίο χρησίμευε για φωτισμό, αλλά και για θέρμανση στο παλιό σπίτι, το οποίο έχει απώλειες. Ένα καντηλάκι και μια λάμπα πετρελαίου βοηθούσαν για να μην ζει ο άνθρωπος στο απόλυτο σκοτάδι. Οι στενοί συγγενείς του κ. Γαλάνη ζουν στην Αθήνα και έτσι δεν μπορεί να έχει τη φροντίδα τους, αφού εκτός των άλλων πρόκειται για ανθρώπους του μεροκάματου που δεν έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στο χωριό για να τον βοηθήσουν.

aixmi-news.gr

Advertisement

Τελευταία νέα →