Connect with us

Slider

Ο Θ.Μωραϊτης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ

o-thmwraitis-sto-psifodeltio-epikrateias-pasok-dimar-

Στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, θα είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Γ.Παπανδρέου, Θάνος Μωραϊτης. Η  πρόταση να είναι υποψήφιος στο Επικρατείας έγινε την Κυριακή από την Φώφη Γεννηματά.

Η υποψηφιότητά του κλείδωσε τελικά σήμερα το μεσημέρι μετά και από έντονες πιέσεις ιστορικών στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη αλλά και στελεχών του ΚΙΔΗΣΟ να είναι υποψήφιος συμβολίζοντας την επιστροφή των ψηφοφόρων του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο ΠΑΣΟΚ μετά την απόφαση του Γ. Παπανδρέου να μην κατέλθει το κόμμα του στις εκλογές.

Ο κ. Μωραϊτης ήταν υπέρμαχος της άποψης για εκλογική συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ και είχε διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια για κοινή εκλογική κάθοδο θεωρώντας ότι αποτελεί μονόδρομο η συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων. Η άποψη του ήταν ότι πρόκειται για μια κρίσιμη εκλογική μάχη για τη χώρα και το Κίνημα θα έπρεπε είτε να συμπορευτεί με άλλες δυνάμεις είτε να κατέλθει αυτόνομα, αποκλείοντας κατηγορηματικά την λύση της αποχής.

Ο Θάνος Μωραϊτης προέρχεται από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ αφού διετέλεσε μέλος του κινήματος από τα μαθητικά του χρόνια. Το 1994 εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας, ο νεότερος στη χώρα. Το 2000 εκλέγεται Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Εκλέγεται βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ανελλιπώς από το 2004 εως το 2014. Το 2008 εξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη το 2013.

Το 2009 ορίζεται υφυπουργός Περιβάλλοντος και το 2011 υφυπουργός Ανάπτυξης. Το 2014 ήρθε πρώτος σε σταυρούς στην Β Αθηνών με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

http://www.thetoc.gr/

 

Advertisement