Connect with us

Slider

Πάτρα:Τί είπε ο Τσίπρας στην ομιλία του για το Πανεπιστήμιο

Α. Τσίπρας: Το θαλάσσιο μέτωπο δεν πωλείται. Δεσμεύσεις για Προαστιακό, Δυτ. Αχαϊα, Πανεπιστήμιο

 

 

Η αναμέτρηση της 20ής Σεπτέμβρη είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα για το αύριο του λαού και του τόπου μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση, στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.
Όπως πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «στη κάλπη της Κυριακής ψηφίζουμε όχι στην παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος της υποτέλειας, της εξάρτησης, της διαφθοράς και της διαπλοκής» και συμπλήρωσε:
«Ψηφίζουμε όχι στη ΝΔ, που, πράγματι, εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο, το σύστημα συμφερόντων της διαπλοκής και της εξάρτησης, ψηφίζουμε όχι στην Ελλάδα της συντήρησης και της ολιγαρχίας.
Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «στη κάλπη που θα κρίνει τη διακυβέρνηση του τόπου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ψηφίζουμε για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της προκοπής».
Μάλιστα όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «την Κυριακή δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο ΣΥΡΙΖΑ για να έχει τη Δευτέρα ο λαός μας τη δική του κυβέρνηση, για αυτό από αυτή τη μάχη, δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείψει κανείς».

 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην Πάτρα, ισχυρίστηκε ότι η δέσμευση που είχε δώσει κατά την προεκλογική περίοδο του Ιανουαρίου, υλοποιείται καθώς με το προσχέδιο συμφωνίας που υπέβαλλε το υπουργείου Ναυτιλίας, αίρεται η παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στο ΤΑΙΠΕΔ και τον ΟΛΠΑ και παραχωρείται οριστικά στο Δήμο Πατρέων.
Διαβεβαίωσε ότι ο χώρος αυτός θα είναι δημόσιος, κοινόχρηστος και θα ανήκει στους Πατρινούς, καθώς δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί, να πουληθεί και να εμπορευματοποιηθεί.
Παράλληλα, δεσμεύθηκε για την επέκταση του Προαστιακού σιδηρόδρομου από τον Ψαθόπυργο έως την Κάτω Αχαΐα, πάνω στην παλιά γραμμή.
Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, η απόδοση του θαλάσσιου μετώπου και η σύνδεσή του με τις παράλιες περιοχές της Αχαΐας, δημιουργούν συνθήκες αντιστροφής της αποανάπτυξης με την οποία είχαν καταδικάσει την πόλη οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Παράλληλα, επισήμανε ότι ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιήσει και το πάγιο αίτημα της Δυτικής Αχαΐας για άρδευση από το φράγμα Πηνειού, ένα έργο χαμηλού κόστους που θα συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα και αύξηση της απασχόλησης.
Τέλος, επισήμανε ότι σχεδιάζεται και η σύνδεση του Πανεπιστημίου Πατρών και του Επιστημονικού Πάρκου με την τοπική οικονομία για την διάχυση της καινοτομίας και την παραγωγική αξιοποίηση αποτελεσμάτων της έρευνας.
Όπως είπε, «το Πανεπιστήμιο, το πιο ζωντανό κομμάτι της πόλης που υποβάθμισαν συνειδητά οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εμείς θέλουμε να το αναβαθμίσουμε και να το συνδέσουμε με την τοπική οικονομία και παραγωγή για να γίνει και κέντρο νεανικής επιχειρηματικότητας. Ένα ρεαλιστικό σχέδιο, για να ξανακερδίσουμε τους νέους επιστήμονες που φεύγουν από τον τόπο.http://www.pelop.gr/

 

Τελευταία νέα →