Connect with us

Slider

Παρών ο Σαμαράς στην παρουσίαση βιβλίου του Μ. Σαλμά. Τι είπε ο Π.Κουρουμπλής (φωτό)

Σαμαράς-Σαλμάς

Ο Γ. Βαρδινογιάννης

Ο συγγραφέας πρώην υπουργός, Μ. Σαλμάς

image

Το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Μάριου Σαλμά,  έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην υφυπουργός υγείας παρουσιάζει αυτή την ώρα το βιβλίο του, στο ξενοδοχείο Κάραβελ. Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Θέμα ιδεολογία ή όχι μόνο» το οποίο καταγράφει σκέψεις του, πρώην υφυπουργού,  βασισμένες στον ένα χρόνο της πρόσφατης θητεία του στο υπουργείο Υγείας.

Ο Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος έκανε τον εξής αστείο για την εκδήλωση. «Θυμίζει συγκεντρώσεις Σαλμά», είπε και χαμογέλασε ο πρόεδρος της ΝΔ. Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο βιβλίο του κ Σαλμά τονίζοντας πως «Το βιβλίο κερδίζει από τον τίτλο, δεν είναι “παπάτζα” η ιδεολογία, είτε κυβερνάς σε κρίση είτε διαχειρίζεσαι μια κατάσταση, πρέπει να ισορροπείς ανάμεσα στις ιδέες και στην πραγματικότητα». Το συγκεκριμένο σημείο της ομιλίας μεταφράστηκε από πολλούς ως «καρφί» για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ, επεσήμανε πως «Όταν αναλάβαμε η ιδεολογία μας ήταν αντίθετη με την υποβολή φόρων, μόλις βγήκαμε στα πλεονάσματα με βάση την ιδεολογία μας κάναμε μειώσεις φόρων». Είμαστε η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που επέστρεψε στην ύφεση.

Ο υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής στην ομιλία του τόνισε πως «Με τον Σαλμά είμαστε πολικά αντίπαλοι, μας χωρίζουν μεγάλες διαφορές αλλά θέλω να αναγνωρίσω ότι έδειξε μεγάλη υπευθυνότητα. Τον στήριξα όπου κινήθηκε σωστά, έξω από ιδεολογίες υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας. Με βρίσκουν βουλευτές της ΝΔ, έχω άριστη συνεργασία. Είμαι υπουργός ανοιχτός σε όλα τα κόμματα. Ο τόπος δεν θέλει ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ θέλει τον πατριωτισμό όλων»

Στην εκδήλωση βρίσκονται μεταξύ άλλων ο Θεόδωρος Καράογλου, ο Γιάννης  Βλαχογιάννης , η Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, η Σοφία Βούλτεψη, ο Κώστας Τζαβάρας, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Βασίλης Οικονόμου,  η Άντζελα Γκερέκου και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Επίσης, στην εκδήλωση έχει παραυρεθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος.

paraskhnio.gr – zougla.gr

Τελευταία νέα →