Connect with us

Αθλητισμός

Πολιορκητής ΠΑΣ, μαγικός Κυριακίδης

pas-panetolikos-800

Οι γηπεδούχοι ήταν η καλύτερη ομάδα στα Ιωάννινα και στο δεύτερο ημίχρονο πάτησε γκάζι, πολιόρκησε την άμυνα του Παναιτωλικού, που είχε πρόβλημα στη μεσαία γραμμή και πήρε δίκαια τη νίκη με 2-0. Χέρι, χέρι στον βαθμολογικό πίνακα οι δύο ομάδες της Βορειοδυτικής Ελλάδας με 31 βαθμούς.

 

Η τακτική των προπονητών

Ο γηπεδούχος, ΠΑΣ Γιάννινα, παρατάχθηκε με 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια ο Περιοστερίδης. Στο κέντρο της άμυνας ο Σκόνδρας, ο Τζημόπουλος και ο Μιχαήλ. Δεξιά ο Στρούνα, αριστερά ο Ναδάλες και στη μεσαία γραμμή ο Τσουκαλάς, ο Λίλα και ο Ακόστα. Στην επίθεση ο Μανιάς και ο Ίλιτς.

Ο φιλοξενούμενος, Παναιτωλικός, παρατάχθηκε με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ο Κυριακίδης. Δεξιά ο Μύγας, αριστερά ο Κέβιν και στο κέντρο της άμυνας ο Κούσας με τον Μάκο. Πιο μπροστά τους ο Πάουλο. Εσωτερικοί μέσοι οι Ουάρντα και Βασιλούδης. Στα άκρα οι Κάπελ και Μουνιός και στην κορυφή ο Μαρκόβσκι.

Ορεξάτος ο ΠΑΣ, είχε τις καλύτερες ευκαιρίες

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο μέρος έδειχνε να έχει περισσότερη διάθεση στο να βάλει τους δικούς του κανόνες στο ματς. Είχε με το μέρος του την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Η πρώτη ήταν μόλις στο 4ο λεπτό, με τον Ακόστα να επιχειρεί με τη μια το διαγώνιο σουτ, όμως δεν βρήκε τον επιθυμητό στόχο. Πέντε λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ άγγιξε το 1-0, με τον Ίλιτς να βγαίνει μόνος του από τα δεξιά, έτρεξε με τη μπάλα πάτησε περιοχή έβγαλε στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον Μιχάλη Μανιά, ο οποίος… κατάφερε να αστοχήσει. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να απαντήσει στις ευκαιρίες των γηπεδούχων με το σουτ του Κάπελ στο 14, όμως ούτε κι εκείνος κατάφερε να βρει τον στόχο. Η τελευταία ευκαιρία που καταγράφηκε για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 27′. Συγκεκριμένα, ο Ακόστα σέντραρε ο Μανιάς πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Ίλιτς, ο Σέρβος πλάσαρε και νικήθηκε από τον Κυριακίδη.

Ισορρόπησε ο Παναιτωλικός μέχρι το ημίχρονο

Μετά τη φάση με τη χαμένη ευκαιρία του Ίλιτς, ο Παναιτωλικός πήρε μέτρα στο γήπεδο, κυκλοφόρησε τη μπάλα και κατόρθωσε να καταγράψει μια ευκαιρία για γκολ. Συγκεκριμένα στο 34′ ο Κάπελ πήρε τη μπάλα από τα αριστερά έκοψε προς τα μέσα, σούταρε και υποχρέωσε τον Περιστερίδη στο να κάνει την πρώτη του καλή επέμβαση στο ματς.

Πολιορκία και δυο γκολ

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε μόνο ο ΠΑΣ στο γήπεδο, ο οποίος έκλεισε τον Παναιτωλικό στην περιοχή του. Οι Αγρινιώτες δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα καθώς υπήρχε πολυκοσμία στη μεσαία και στην αμυντική γραμμή. Οι γηπεδούχοι από το 66ο λεπτό άρχιζαν να ασκούν πίεση. Σε αυτό το λεπτό ο Μιχάλης Μανιάς βρέθηκε σε θέση βολής, πήρε την κεφαλιά και ο Κυριακίδης έδιωξε σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα και μετά από κόρνερ του Ίλιτς η μπάλα έφτασε στον Τζημόπουλο και από το… μισό μέτρο αστόχησε. Στο 72′ ήταν η τρίτη και φαρμακερή για την άμυνα του Παναιτωλικού. Ο Ίλιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λίλα πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα του Δημήτρη Κυριακίδη.

Ο ΠΑΣ συνέχισε να δημιουργεί και στο 77′ ο Δημήτρης Κυριακίδης έκανε την απόκρουση της χρονιάς. Συγκεκριμένα, ο Ίλιτς εκτέλεσε το φάουλ ο Τζημόπουλος πήρε την κεφαλιά και ο Κυριακίδης άπλωσε τα χέρια και έδιωξε σε κόρνερ. Ο Γιάννης Μαντζουράκης, προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα έκανε αλλαγές, αλλά και πάλι δεν μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα και στο 91ο λεπτό ο Ακόστα με κεφαλιά, ύστερα από τη σέντρα του Ηλιάδη σφράγισε το τρίποντο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα – Γιάννης Πετράκης

Η 11άδα: Περιστερίδης, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Στρούνα, Ναδάλες, Ακόστα, Λίλα, Τσουκαλάς, Μανιάς, Ίλιτς.

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Γαρουφαλιάς, Καρανίκας, Ηλιάδης, Γιάκος, Μπέριος, Νικολιάς.

Παναιτωλικός – Γιάννης Μαντζουράκης

Η 11άδα: Κυριακίδης, Μύγας, Κέβιν, Κούσας, Μάκος, Πάουλο, Βασιλούδης, Ουάρντα, Μουνιός, Κάπελ, Μαρκόβσκι.

Στον πάγκο: Κριστιάνο, Χαντάκιας, Φερέιρα, Κλέσιο, Ρουσκουσέδα, Ρουμπουλάκου, Κόρσιενς

Διαιτητές: Δημήτριος Καραντώνης

Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Στέφανος Παρασίου

4ος Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας
 http://www.joinsports.gr/