Connect with us

Ειδήσεις

Σκληρή δήλωση Καραγκούνη για την αποδυνάμωση των Τμημάτων του Αγρινίου

karag

 

Ακόμη μια προκλητική συμπεριφορά από μέρους της Συγκλήτου της Πάτρας, αποτελεί η πρόσφατη απόφασή της σχετικά με την κατανομή του διδακτικού προσωπικού για το Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, παρακολουθούμε τη «συνεπή» στάση της Κυβέρνησης να είναι απολύτως ασυνεπής σε όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

 

Συγκεκριμένα,  παρά τις διαδοχικές δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της για πρόθεση, όχι απλά διατήρησης αλλά και περαιτέρω ενίσχυσης των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου, η Κυβέρνηση με τη στάση της στην ουσία εξυπηρετεί τις μεθοδεύσεις συγκεκριμένων παραγόντων που θέλουν να αποσπάσουν τα εν λόγω Τμήματα από την πόλη του Αγρινίου.

 

Η Σύγκλητος αυτή τη φορά, όχι μόνο δεν κατανέμει καμία απολύτως θέση στο Αγρίνιο, αλλά αντίθετα ρητώς προβλέπει ότι οι τρείς θέσεις που προορίζονται για τη Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων θα κατανεμηθούν αποκλειστικά στα Τμήματα που εδρεύουν στην Πάτρα.

 

Παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις μου, το σχέδιο της

 μέσω της απροκάλυπτης και συστηματικής αφαίμαξής τους σε εκπαιδευτικό προσωπικό, πλέον παίρνει σάρκα και οστά. Κατόπιν τούτου, το υπουργείο οφείλει να πάρει άμεσα θέση για το φλέγον αυτό ζήτημα. Καθιστώ σαφές ότι, επ ουδενί δεν θα γίνει αποδεκτή η μεθοδευμένη υποβάθμιση των Τμημάτων και δη η μετακίνησή τους.