Connect with us

Slider

Στειρώσεις αδέσποτων θα γίνουν το επόμενο διάστημα στο Μεσολόγγι

Στειρώσεις αδέσποτων θα γίνουν το επόμενο διάστημα στο Μεσολόγγι

Τη βοήθεια του δήμου ζήτησε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Μεσολογγίου προκειμένου να μπορέσει να συντηρήσει τα αδέσποτα ζώα που αυξάνονται συνεχώς. Τα μέλη του συλλόγου παραβρέθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση, ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο στήριξη σε τροφές και στειρώσεις. Την εισήγηση έκανε ο αντιδήμαρχος Σ. Διαμαντόπουλος, ο οποίος είχε αναλάβει τον τομέα των αδέσποτων καταφέρνοντας να ξεκινήσει το καταφύγιο ζώων στο κτήμα «Πετούνη», το οποίο δεν συνεχίστηκε. Είχε γίνει η περίφραξη όμως οι τσιγγάνοι αφαίρεσαν όλη την μεταλλική περίφραξη και έτσι η υπόθεση ναυάγησε. Τόσο ο ίδιος, όσο και η πρόεδρος του συλλόγου Α. Πετροπούλου, ζήτησαν από το δήμο οικονομική βοήθεια για την τροφή των αδέσποτων.

Ο δήμαρχος Ν. Καραπάνος εξήγησε ότι η εποχή είναι δύσκολη για τα οικονομικά του δήμου, αλλά αν όλα πάνε καλά από την επόμενη εβδομάδα θα γίνει προσπάθεια να εξοικονομηθεί ένα κονδύλι της τάξης των 5.500 ευρώ περίπου, για στειρώσεις ζώων. Ένα ανάλογο ποσό είναι εγκεκριμένο και θα αρκέσει για 50 στειρώσεις. Ήδη έχουν γίνει επαφές με κτηνιάτρους και λαμβάνονται προσφορές, ενώ το επόμενο διάστημα η διαδικασία θα επανληφθεί. Αυτή τη στιγμή στο Μεσολόγγι υπάρχουν καταγεγραμμένα περίπου 120 ενήλικα σκυλιά και άλλα 150 κουτάβια, πολλά από τα οποία εγκαταλείφτηκαν από τους ιδιοκτήτες τους ακόμα και από άλλες περιοχές. Ο κ. Καραπάνος υπογράμμισε επίσης ότι θα δοθούν άτυπα 500 ευρώ στο σύλλογο από χρήματα των μελών της δημοτικής του ομάδας για να αγοραστούν τροφές για τον επόμενο μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετούς μήνες το 50% του κόστους της μηνιαίας σίτισης των ζώων έχει αναλάβει ο επιχειρηματίας Ν. Δανιγγέλης. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των τραπεζικών περιορισμών δεν κατάφερε να δώσει τα χρήματα.

Τα μέλη του συλλόγου αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα για την συντήρηση των αδέσποτων και καθημερινά προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να ανταποκριθούν στις ανάγκες. Φοβούνται όμως ότι ο πληθυσμός των αδέσποτων θα αυξηθεί, αφού με την τελευταία οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, πολλοί θα εγκαταλείψουν τα σκυλιά τους στους δρόμους.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ – aixmi-news.gr

Τελευταία νέα →