Connect with us

Κοινωνία

Στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης

imagehandler 2

imagehandler

Το σκήνωμα θα έρθει τον ερχόμενο Μάιο, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος

Την έλευση του ιερού σκηνώματος της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου, από τη Βενετία στην Αθήνα τον Μάιο, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος.

Το ιστορικών διαστάσεων γεγονός, καθότι θα μεταφερθεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία, ανακοίνωσε στους πιστούς που παρακολούθησαν τον Εσπερινό της παραμονής της εορτής της Αγίας Βαρβάρας στο προσκύνημα του ομώνυμου δήμου της Αττικής.

«Θα φέρουμε το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης και το τίμιο ξύλο με το σύνθημα “Αναδεικνύουμε την πνευματική ταυτότητα της Ευρώπης”, διότι Ευρώπη χωρίς τη χριστιανική παράδοση και πίστη, που την οικοδόμησε, δεν δύναται να υπάρξει», τόνισε ο επίσκοπος Φαναρίου ο οποίος είναι και ο εμπνευστής της ενέργειας αυτής και για την οποία ήδη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει δώσει την άδειά της.

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε πως «εάν σήμερα στην Ευρώπη πληρώνουμε ένα τίμημα, είναι γιατί ξεχάσαμε ότι ακριβώς αυτός ο πολιτισμός στηρίζεται στον Χριστό μας και μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα».

Ο επίσκοπος Φαναρίου διοικεί τον αρχαιότερο εκκλησιαστικό οργανισμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Αποστολική Διακονία, που φέτος συμπληρώνει 80 χρόνια ζωής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί στην Ελλάδα στις 14 Μαΐου 2017 από την ιταλική πόλη, όπου φυλάσσεται. Μεταφέρθηκε εκεί από την Κωνσταντινούπολη το 1211 στα χέρια Σταυροφόρων μαζί με πολλούς άλλους θησαυρούς της Βασιλεύουσας. Μαζί του θα μεταφερθεί και τεμάχιο τιμίου ξύλου. Το ιερό σκήνωμα και το τίμιο ξύλο θα εκτεθούν σε προσκύνημα στον ΙΝ Αγίας Βαρβάρας, στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής.

Η Αγία Ελένη είναι μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του χριστιανισμού. Τιμάται τόσο από την Ορθόδοξη όσο και τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Σε εκείνη αποδίδεται η εύρεση του Τιμίου Σταυρού στους Αγίους Τόπους καθώς και η ανάδειξη των εκεί προσκυνημάτων.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Advertisement

AgrinioTimes ©2014