Connect with us

Slider

Συνάντηση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Ευαγ. Μεϊμαράκη

Εμφάνιση epiksepsi1.jpg

 

Με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, στο πλαίσιο περιοδείας του προέδρουτης Νέας Δημοκρατίας στο νομό.

Ο Νίκος Καραπάνος,απευθυνόμενος στον κ. Μεϊμαράκηανέφερε ότι «Με ειλικρινή αισθήματα σας καλωσορίζουμε στον Δήμο μας και στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. Έναν τόπο που όπως γνωρίζετε φέρει μια βαριά ιστορική αλλά και συνειδησιακή παρακαταθήκη, την οποία όλοι μας καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να διατηρήσουμε ζωντανή παραδίδοντάς τη άξια στις επόμενες γενιές.

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, εδώ  δίνουμε καθημερινά μια μεγάλη «μάχη» για να κρατήσουμε με αξιοπρέπεια τα όσα κερδήθηκαν και δεν χαρίσθηκαν από κανένα. Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου δεν μας επιτρέπεται να παρακμάσει. Θεωρούμε ηθική υποχρέωσή μας να τον κρατήσουμε ψηλά, εκεί που του αξίζει, εκεί που του πρέπει.

Ατυχώς, κάποιες φορές η συνολική αυτή προσπάθεια που καταβάλλεται, όχι μόνο δεν ενισχύεται αλλά έρχεται αντιμέτωπη με ένα κρατικό μηχανισμό ο οποίος μέσα από αποφάσεις και σχεδιασμούς ανατρέπει την ομαλή λειτουργία ιδιαίτερα σημαντικών τομέων όπως είναι η Παιδεία.

κ. πρόεδρε

Το 2013, μια τέτοια απόφαση κι ένας τέτοιος σχεδιασμός, στέρησε από το Δήμο και την πόλη του Μεσολογγίου ένα «κόσμημα» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σας μιλώ για το ΤΕΙ Μεσολογγίου, το οποίο λόγω σχεδίου «Αθηνά» κυριολεκτικά αφανίσθηκε από τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας με ένα εντελώς παράλογο τρόπο.

Η ίδρυσή του, υπήρξε ταυτόχρονη και παράλληλη με την ίδρυση του θεσμού των ανώτατων τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Υπήρξε για δεκαετίες, ένα ισχυρό εκπαιδευτικό ίδρυμα, με ιδιόκτητη έκταση, πλήρως εξοπλισμένο, με επιστημονικό προσωπικό εξαιρετικού επιπέδου. Φιλοξένησε χιλιάδες φοιτητών σε γνωστικά αντικείμενα τα οποία είχαν άμεση απορρόφηση στην αγορά εργασίας. Έλαβε διεθνείς διακρίσεις, πιστοποιήσεις και υψηλή αξιολόγηση εντός και εκτός Ελλάδας. Ένα ΤΕΙ το οποίο παρείχε τη δυνατότητα μεταπτυχιακών προγραμμάτων, αλλά και έρευνας σε αντικείμενα μοναδικά στη χώρα.

Αυτό το κόσμημα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλώθηκε στην κυριολεξία σε λιγότερο από μια διετία. Αποτελεί σήμερα ένα απρόσωπο τμήμα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, το οποίο απαξιώνεται κάθε μέρα που περνάει. Το σχέδιο «Αθηνά» που ήρθε για να διορθώσει -όπως ισχυρίζονται οι συντάκτες του – στρεβλώσεις και παθογένειες δεκαετιών, το μόνο που κατάφερε ήταν να εξαφανίσει ένα απόλυτα υγιές τεχνολογικό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Χωρίς κανένα λόγο και χωρίς καμία απολύτως εξήγηση.

κ. Πρόεδρε ζητούμε την δέσμευσή σας προκειμένου ν αποκατασταθεί μια άδικη απόφαση.

Για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και τους δημότες του, η υπόθεση αυτή, δεν έχει λήξει. Θα τελειώσει μόνον όταν υπάρξει και πάλι αυτόνομο – αυτοτελές ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε αμέσως μετά ότι λόγοι συμβολισμού αλλά και τιμής επέβαλλαν την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας από την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. Παράλληλα – όπως είπε –από εδώ εγκαινιάζεται η συνεργασία  με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Απαντώντας στα όσα προανέφερε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου σχετικά με το ζήτημα του ΤΕΙ, δεσμεύθηκε στο επίπεδο της επανεξέτασης υπό διαφορετική αντίληψη σοβαρών ζητημάτων που αφορούν κυρίως την  Παιδεία, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τόπου, κατά περίπτωση δε του Μεσολογγίου.

Ο Νίκος Καραπάνος ακολούθως συνόδευσε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη στην συνέχεια της περιοδείας του στο Νεοχώρι Οινιάδων, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αγρότες και παραγωγούς της περιοχής.

 Αποχωρώντας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, παρέλαβε σχετικό υπόμνημα με ζητήματα που αφορούν την αγροτο-κτηνοτροφική παραγωγή και την αλιεία.

 

Τελευταία νέα →