Connect with us

Αθλητισμός

Σώθηκαν οι πρώτοι τρεις

1217375

Την παραμονή τους στην κατηγορία «κλείδωσαν» Αγροτικός Αστέρας, Ζάκυνθος και Αχαρναϊκός, το θαύμα ψάχνουν τα Ψαχνά, μεγάλη μάχη στον Νότο, για… μία θέση στον ήλιο στον Βορρά.

Αχαρναϊκός – Παναιγιάλειος 2-1

Την παραμονή του στην κατηγορία «κλείδωσε» ο Αχαρναϊκός, ο οποίος βρέθηκε σε τρομερή ημέρα, επικράτησε με 2-0 του Παναιγιάλειου, με το τρίποντο αυτό να της εξασφαλίζει την σωτηρία. Ο Ταμπάκης ήταν και πάλι ο πιο κινητικός και είχε αρκετές ευκαιρίες, όμως δεν μπορούσε να βρει δίχτυα.

Αυτός, όμως, που είχε την ουσία, ήταν ο Γέσιτς, ο οποίος στο 22′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, με εκτέλεση φάουλ… σέρβιρε τον Ταμπάκη, που έκανε την προβολή για το 2-0.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, αφού οι γηπεδούχοι είναι… μετρ στο να αμύνονται και έτσι, δεν ρίσκαραν να ψάξουν άλλο τέρμα, παρά προτίμησαν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, κάτι που έκαναν και με απόλυτη επιτυχία.

Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι, ήταν να μειώσουν στα τελευταία λεπτά του αγώνα σε 2-1, με τον Νάστο να δοκιμάζει από μακριά να κρεμάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και τον Πιζ να παίρνει το ριμπάουντ για να γράψει το τελικό σκορ.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Γ. Βαζάκας): Παγούδης, Μωυσιάδης, Ζώνας, Ιωαννίδης, Εμέκα, Καλογερόπουλος (68′ Σκαθαρούδης), Νιάρος, Ίλιεφ, Αθανασίου (81′ Παπαδόπουλος), Γέσιτς (90′ Χριστόπουλος), Ταμπάκης

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Π. Γκουτσίδης): Μπαλτιμάς, Σπίνουλας (75′ Γκοτσούλιας), Ιωάννου (46′ Σταμογιάννος), Τζημογιάννης, Ρουμπουλάκου, Μωυσίδης, Πιζ, Νάστος, Μπουρλάκης (59′ Διαμαντόπουλος), Σκαρτσίλας, Σεχολάρι

Καλλιθέα – Επισκοπή 3-1

Πολύ εύκολο έργο είχε κόντρα στην υποβιβασμένη Επισκοπή η Καλλιθέα, που επικράτησε με 2-0 των Κρητικών και πήρε την υπόθεση της παραμονής στα χέρια της, καθώς έπιασε τον Παναιγιάλειο στην ζώνη της σωτηρίας και στους 17 βαθμούς!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Αρναρέλλη μόλις στο 8ο, ενώ λίγο αργότερα είχαν και δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αριανούτσου στο 18′. Ότι δεν κατάφερε αυτός, δηλαδή το προβάδισμα δύο τερμάτων για την Καλλιθέα, το πέτυχε ο Μπέλης με εντυπωσιακή ενέργεια ένα λεπτό αργότερα.

Στην επανάληψη, οι παίκτες της Καλλιθέας συνέχισαν να έχουν και κατάφεραν να σκοράρουν ακόμα μία φορά, με δράστη αυτή τη φορά τον Σταμόπουλο, ενώ το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν οι Κρητικοί, ήταν να μειώσουν σε 3-1 με τον Πάλλα να γράφει το τελικό αποτέλεσμα.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Ν. Παντέλης): Κατσούλης, Αριανούτσος, Παγώνης, Γιαννίτσης, Τσώνης Ρουσάκης (60′ Συριόπουλος), Σταμόπουλος, Αρναρέλλης (56′ Σταματάκος), Τσίπρας, Τσίτας, Μπέλης (73′ Κατσικογιάννης)

ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Γ. Βέλιτς): Κελαϊδής, Παπαδήμας, Πετράκος (46′ Βουτσιώτης), Δρακάκης, Νικόλτσης (46′ Σπανουδάκης – 73′ Βλαβιανός), Πιθαρούλης, Βουρβαχάκης, Μανουσάκης, Νικολακάκης, Πάλλας, Μαραθιανός

Ερμιονίδα – Ηρακλής Ψαχνών 0-1

Σε… μπελάδες έβαλε την Ερμιονίδα ο Ηρακλής Ψαχνών, που κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 μέσα στο Κρανίδι, νίκη που, όμως, μόνο με ένα θαύμα θα έχει ουσιαστικό αντίκρισμα, αφού ο σύλλογος από την Εύβοια είναι με το… ενάμισι πόδι στην Γ’ Εθνική.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν την νίκη για να ησυχάσουν, όμως ο Ηρακλής που έπαιζε χωρίς άγχος, ήταν αυτός που κατάφερε να βρει δίχτυα, με δράστη τον Μαλαράμπε στο 62′. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και λίγο έλειψε να δεχτούν και ακόμα περισσότερα γκολ.

Μετά από τα σημερινά αποτελέσματα, η Ερμιονίδα θέλει σίγουρα την νίκη με την Επισκοπή για να έχει την τύχη στα χέρια της, ενώ ο Ηρακλής, μόνο με ένα… σενάριο επιστημονικής φαντασίας μπορεί να την γλιτώσει.

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ (Ρομπέρτο Μπολάνο): Λυμπερόπουλος, Κολόκας, Μηλιώτης, Μουσταφίδης, Τούτοριτς, Κιοσές, Συμελίδης (46′ Στάικος), Τσακόν (74′ Ταπέ), Όμο, Δωματάς (62′ Παπανικολάου), Παβίσεβιτς.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝ. (Τίμος Καβακάς): Μανιάτης, Παληγεώργος, Μπακομήτρος, Παλαιολόγος, Ραπτάκης, Τσιμότζι, Νικολίτσης (56′ Ενρίκο), Μάκο, Ίβκοβιτς (30′ Γουόρντεν), Πουλάκος (62′ Μπαλαράμπε), Πολίτης.

Νότιος όμιλος 

Αχαρναϊκός – Παναιγιάλειος 2-1
Καλλιθέα – Επισκοπή 3-1
Ερμιονίδα – Ηρακλής Ψαχνών 0-1

Βαθμολογία 
1. Αχαρναϊκός 23
2. Ερμιονίδα 18
3. Καλλιθέα 17
4. Παναιγιάλειος 17
5. Ηρακλής Ψαχνών 12
6. Επισκοπή 1

Βορράς 

Αγροτικός Αστέρας – Αναγέννηση Καρδίτσας 5-0

Την παραμονή του στην Β’ Εθνική εξασφάλισε ο Αγροτικός Αστέρας, που μπήκε… φουριόζος, καθάρισε από πολύ νωρίς το ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσα και μπορεί να σκέφτεται από σήμερα την επόμενη ημέρα.

Στην πρώτη φάση του αγώνα, ο Καρακατσάνης κατάφερε να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού, ενώ στο 8′ ο Πάτο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που έκανε ο Φωτιάς – ένα λεπτό νωρίτερα βρήκε την μπάλα μέσα στην περιοχή με το χέρι – και έδωσε τεράστιο προβάδισμα στον Αγροτικό.

Σα να μην έφτανε αυτό για την Αναγέννηση, λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 18′ ο Σάββας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για το υπόλοιπο του αγώνα. Όπως είναι λογικό, η ΑΣΑ κατέρρευσε, με τον Χιντζίδη στο 33′ να κάνε το 3-0.

Στην επανάληψη, το… σκηνικό δεν άλλαξε, με τους γηπεδούχους να δίνουν συνέχεια στο πάρτι. Ο Μίλιτς έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο σκορ, ενώ το τελικό 5-0 έγραψε στο Βελλίνης στο 66′, με τον Αγροτικό Αστέρα να κάνει επίδειξη δύναμης.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Ταταρίδης, Σκλιοπίδης, Χιντζίδης, Ντόικιτς, Καπίας, Σαμουηλίδης, Τσεμπερίδης, Μίλιτς, Πάτο (75′ Αθανασιάδης), Καρακατσάνης (63′ Θεοδωρίδης), Καθάριος (57′ Βελλίνης).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος, Σάββας, Παπαργυρίου, Φωτιάς (71′ Κουλίδης), Οικονόμου, Νίκιτς, Μαυρίας (56′ Σαΐν), Μίχος (56′ Βουτσιάς), Τζέκος, Πέεφ, Γκουγκούδης.

Ζάκυνθος – Τύρναβος 2-0

Αν και… έπαιξε με την φωτιά, η Ζάκυνθος συνεχίζει στην Β’ Εθνική, καθώς κατάφερε έστω και την τελευταία στιγμή να επικρατήσει με 2-0 του Τυρνάβου και να κλειδώσει μαθηματικά την σωτηρία της. Οι «νησιώτες» δεν μπορούσαν να απειλήσουν και ήταν κακοί, για ακόμα ένα ματς των πλέι άουτ.

Παρόλα αυτά, με ένα ξέσπασμα στα τελευταία λεπτά πήραν ένα υπερ-πολύτιμο τρίποντο, με τον Τσόπελα να ανοίγει το σκορ στο 82′, ενώ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κρολ σφράγισε την νίκη παραμονής.

Να θυμίσουμε πως η Ζάκυνθος έφτασε μία… ανάσα από την είσοδο στα πλέι οφ ανόδου, μετά την απώλεια αυτής της θέσης, όμως, έδειξε ότι κατέρρευσε. Παρά τις συνεχόμενες ήττες, όμως, δεν πέταξε στα σκουπίδια το βαθμολογικό πλεονέκτημα που είχε στο μίνι πρωτάθλημα και κατάφερε να φτάσει στην παραμονή.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Ντάνι Ακίνο): Ξενοδόχοφ, Τσόπελας, Στασινόπουλος, Καλλιβωκάς, Νόνης, Κριτσμάρεβιτς, Οικονόμου (5′ Μπλέτσας), Ευθυμιάδης (75′ Πλαβούκος), Βαρέλα, Ουνγιαλίδης (64′ Βυθούλκας), Κρολ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Πρίφτης, Στεργιανός, Λαμπρόπουλος, Καραμανλής, Κισκαμπάνης, Παληγεώργος (71′ Δημητρίου), Ντατίδης, Πονγκόγκ (62′ Κυριάκος), Όττα (70′ Γκούρτσας), Αλεξίου, Γεωργίου

Βόρειος όμιλος 

Αγροτικός Αστέρας – Αναγέννηση Καρδίτσας 5-0
Ζάκυνθος – Τύρναβος 2-0
Πιερικός – Αιγινιακός 3-0 (α.α.)

Βαθμολογία 
1. Αγροτικός Αστέρας 19
2. Ζάκυνθος 17
3. Τύρναβος 14
4. Αναγέννηση Καρδίτσας 13
5. Αιγινιακός 12
6. Πιερικός 1

gazzetta.gr

Τελευταία νέα →