Connect with us

Slider

Σ.Υ.Π.Ε.Α.:Να γίνει η 12η Νοεμβρίου απαρχή νέων νικηφόρων αγώνων


 IMG 3297

Βαδίζουμε στον 5ο χρόνο σκληρής λιτότητας και σταδιακής ακύρωσης των δικαιωμάτων που ο λαός είχε κερδίσει με αγώνες δεκαετιών. Η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας με συνέπεια την πολιτική των προηγούμενων και με νέο μνημόνιο στις αποσκευές της, έθεσε ως προτεραιότητα τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και την παράδοσή του στις ιδιωτικές εταιρείες.

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στοχοποιούνται ως συμμέτοχοι της σημερινής χρεοκοπίας και καλούνται να σηκώσουν το βάρος της «διάσωσης». Όμως τα εγκλήματα που έγιναν τις προηγούμενες δεκαετίες εις βάρος του ασφαλιστικού συστήματος, δεν ήταν απόφαση των εργαζομένων. Τα θαλασσοδάνεια που πλούτισαν παλιά και νέα τζάκια, το τζογάρισμα των αποθεματικών στο χρηματιστήριο, το PSI, που στοίχησαν στα ασφαλιστικά ταμεία εκατομμύρια ευρώ, δεν τα συναποφάσισαν οι εργαζόμενοι και δεν συμμετείχαν στο φαγοπότι.

Βιώνουμε ήδη στις ζωές μας τις συνέπειες της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ έπεται συνέχεια με τον επανακαθορισμό του ύψους των συντάξεων και την περεταίρω υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε το νέο μισθολόγιο που ετοιμάζεται, το πάγωμα των προσλήψεων, το πέρασμα της μισθοδοσίας μας από τον κρατικό προϋπολογισμό στις περιφέρειες και τόσα άλλα ψηφισμένα και μη που θα μας εξουθενώσουν περισσότερο.

Η ιστορία έχει δείξει, με πιο πρόσφατα παραδείγματα την κατάργηση του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό και του νόμου Μητσοτάκη για τις αξιολογήσεις, ότι όταν οι εργαζόμενοι διεκδικούν συσπειρωμένοι μπορούν και να νικούν. Η λογική της ανάθεσης στην οποία μπήκε το κίνημα την τελευταία τριετία, με την προσδοκία ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα έλυνε τα προβλήματα, όχι μόνο διαψεύστηκε, αλλά και πάγωσε τη δυναμική που είχε αποκτήσει το προηγούμενο διάστημα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους τον δύσκολο αγώνα που ανοίγεται μπροστά μας, σε κάθε εργασιακό χώρο αλλά και όλοι μαζί με ενιαία αιτήματα και στόχους:

* για να σταματήσουμε την ολοκληρωτική καταστροφή του ασφαλιστικού μας συστήματος
* για να ακυρώσουμε κάθε εφαρμογή των προαπαιτούμενων του κουαρτέτου που η κυβέρνηση αποδέχθηκε
* για να μην ξεπουληθεί η χώρα μας και για να διαγραφεί το χρέος που εμείς δεν ευθυνόμαστε
* για να αντέξει ο λαός μας στην νέα επίθεση που δέχεται και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια

Καλούμε όλους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη γενική απεργία της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου, αλλά και στην κινητοποίηση μαζί με το σύλλογό μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

                   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

   

 Για το Δ.Σ. του ΣΥΠΕΑ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Δ. ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ                                                              Μ. ΛΙΑΠΗΣ

                                               (Σ.Υ.Π.Ε.Α.)

Τελευταία νέα →