Επιστήμες
Το πέπλο μυστικότητας που κάλυπτε τα πρωτότυπα iPhone αντάξιο… κατασκόπων
O Terry Lambert, καθηγητής management στο Ross School of Business του University of Michigan, απάντησε σε ερωτήσεις για το πώς ήταν να εργάζεται στην Apple την εποχή που προετοιμαζόταν το πρώτο iPhone, του οποίου η κωδική ονομασία ήταν “Project Purple”.
Ο ίδιος ανέφερε πως έγραψε περίπου το 6% του kernel του Mac OS X, σε προγραμματιστική γλώσσα, μέσα σε 8 περίπου χρόνια, κάτι το οποίο συνιστούσε 100.000 γραμμές κώδικα το χρόνο.
Το ίδιο kernel χρησιμοποιήθηκε και για το iOS.
Προσέθεσε επίσης πως δεν είχε ενημέρωση για το Project Purple από την αρχή, αλλά είχε ανεπίσημα «μυηθεί» στο μυστικό αφού έκανε debugging.
To πιο ενδιαφέρον φαινόμενο ήταν πως τον πήγαν σε περιοχές μέσα στην εταιρεία όπου υπήρχαν παντού μαύρα πανιά. Γιατί; Ο ίδιος εξηγεί πως τα μαύρα πανιά τα χρησιμοποιούσαν στην εταιρεία για να καλύπτουν, κυριολεκτικά, τα μυστικά πρότζεκτ των διάφορων τμημάτων.
Όσον αφορά τις… υπογραφές που έπρεπε να βάλει ο Lambert ανέφερε πως έπρεπε να συμφωνήσει σε ένα NDA (Non-Disclosure Agreement) για να μην αποκαλύψει αυτά που θα διάβαζε σε ένα… άλλο NDA το οποίο του παρουσιάστηκε αμέσως μετά και το οποίο εμπεριείχε και το κωδικό όνομα Project Purple. Aνέφερε, επίσης πως αρκετά τμήματα μέσα στην εταιρεία εργάζονται πολλές φορές πάνω στο ίδιο πρότζεκτ το οποίο έχει διαφορετικά ονόματα για κάθε τμήμα!
Όσο για το λόγο που ονομάστηκε Project Purple; Τα καλώδια που χρησιμοποιούνταν για να ομιλούν στα πρωτότυπα μοντέλα, είχαν το χρώμα μωβ.
newmoney.gr