Connect with us

Αθλητισμός

Το τελικό… ξεκαθάρισμα για προπονητή

article-0-169a2a6b000005dc-868_468x524

Ο Ολυμπιακός θέλει να κλείσει τον επόμενο τεχνικό του το αργότερο μέχρι την Τρίτη. Οι τρεις… τάσεις και οι Μάρτιν Γιόλ και Πάουλο Μπέντο.

Οι ερυθρόλευκοι στην προσπάθειά τους για το καλύτερο δυνατό έχουν βγει εκτός του χρονοδιαγράμματός τους για τον επόμενο προπονητή τους. Κανονικά θα έπρεπε να είχε κλείσει μέχρι την περασμένη Τετάρτη ή Πέμπτη. Αυτό δεν έγινε. Ο Φραν Εσκριμπά βρέθηκε κοντά αλλά δεν έχει κλείσει οριστικά και επίσημα, όπως ξεκαθάρισε χθες ο Ολυμπιακός. Συνεχίζει να αποτελεί μία εκ των βασικών επιλογών αλλά δεν έχει φτάσει στο τελικό της στάδιο, παρ’ ότι η υπόθεσή του είχε μπει σε πολύ καλό δρόμο.
Έτσι η περίπτωση του Μάρτιν Γιόλ ανέβηκε ξανά ψηλά. Από το Gazzetta.gr είχατε διαβάσει εδώ και μέρες για τα δεδομένα για τον Ολλανδό. Ο Γιόλ έχει ένα μείον, την ηλικία του. Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να μπει στην λογική να πάρει έναν προπονητή κοντά στα 60. Επίσης αμφιταλαντεύεται για το κατά πόσον είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνει μία… στροφή στην ολλανδική αγορά.
Να αφήσει δηλαδή την… τάση της Ιβηρικής και της Γαλλίας ή ακόμα και της Ιταλίας για να πάει στην λύση Γιόλ. Από την άλλη ο Ολλανδός έχει μεγάλη εμπειρία και έχει δουλέψει σε υψηλό επίπεδο. Έχει εργαστεί σε ομάδες όπως η Τότεναμ, το Αμβούργο και φυσικά ο Άγιαξ και έχει αποδείξει την αξία του. Στην Φούλαμ δεν πέτυχε βέβαια. Και επίσης έχει κάποιο διάστημα να κάνει μία σημαντική επιτυχία…
Εκτός αυτού υπάρχει μία σημαντική συνδυαστική παράμετρος: ο Μίνο Ραϊόλα και μαζί και η μεταγραφική υπόθεση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Το… story με τον Γιόλ δεν είναι τωρινό. Στην μετά Μίτσελ εποχή ο Ολυμπιακός είχε μιλήσει μαζί του για την προοπτική της συνεργασίας του. Όπως είχε γίνει προσέγγιση τότε και σε Λουτσιάνο Σπαλέτι, που απασχόλησε και τώρα. Η περίπτωση του Γιόλ δεν… περπάτησε τότε και επελέγη τελικώς ο Βίτορ Περέιρα.
Τώρα ο ισχυρός Ιταλός ατζέντης επανέρχεται με τον πελάτη του που έχει ένα κασέ γύρω στο 1 εκατ. ευρώ. Οι Ολλανδοί επέμεναν εδώ και μέρες πως ο Γιόλ είχε αποκτήσει ρόλο φαβορί για τον πάγκο των Πειραιωτών. Ωστόσο δεν είναι ο μόνος με τον οποίο μιλάει ο Ολυμπιακός. Υπάρχουν και άλλοι τεχνικοί από Ισπανία και όχι μόνο με τους οποίους είναι σε ανοιχτή γραμμή. Ο Ρεμί Γκαρντ για παράδειγμα είναι ένα αγαπημένο… παιδί του Κριστιάν Καρεμπέ.
Τον πρότεινε για διάδοχο του Μίτσελ και έριξε και τώρα το όνομά του στο… τραπέζι. Ξέχωρα από όλα αυτά από την Πορτογαλία προτάθηκε και ο Πάουλο Μπέντο. Ο 45χρονος πρώην τεχνικός της Εθνικής Πορτογαλίας και της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Ο άνθρωπος που σαν παίκτης είχε ατζένη τον Ζόρζε Μέντες -που επίσης κάνει δουλειές με τον Ολυμπιακό και έχει εξαιρετικές σχέσεις- και με τον οποίο συνδέεται ακόμα.
Ο Μπέντο είναι χωρίς δουλειά και… ψάχνεται. Είναι ένα ακόμα όνομα που εξετάζεται. Έχει 55,7% σε ποσοστό νικών, 24% σε ισοπαλίες και 20,4 σε ήττες. Του αρέσει κυρίως το 4-3-3 αλλά με αμυντικούς προσανατολισμούς, δηλαδή βάζοντας δύο αμυντικά χαφ στην τριάδα του άξονά του. Υπάρχουν όμως και δύο άλλα ονόματα με τα οποία μιλάει ο Ολυμπιακός και δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Μετά την διαφαινόμενη… ανατροπή με τον Φραν Εσκριμπά για να μπει σε ρόλο… οδηγού στην κούρσα για τον τεχνικό ο Μάρτιν Γιόλ (σ.σ. και αυτό όχι με τόσο μεγάλη σιγουριά καθώς δεν είναι τόσο βέβαιο πως είναι το πρώτο φαβορί…) ίσως λοιπόν υπάρξει και μία νέα… Το σίγουρο είναι πως τα επόμενα δύο 24ώρα θα είναι… καυτά… Και φυσικά παραμένει το ενδεχόμενο που σας είχαμε αναφέρει πριν από μέρες. Να ανακοινωθεί δηλαδή προπονητής μαζί με τον Μπερμπάτοφ…

gazzetta.gr

Τελευταία νέα →