Connect with us

Ειδήσεις

Φορείς του Μεσολογγίου: Απαράδεκτη η πρόταση για τις δομές υγείας στο νομό από την 6η ΥΠΕ

60616c44-499d-4615-9354-0b9195fabb5b

 

Μετά την προχθεσινή παρουσίαση στο Αγρίνιο της  απαράδεκτης πρότασης για τις δομές υγείας στο νομό από την 6η ΥΠΕ οι φορείς της Ι.Π. Μεσολογγίου δηλώνουμε τα εξής:

Για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου και τις δομές που συνδέονται με  αυτό,το σχέδιο προβλέπει υποβάθμιση με τις εξής προτάσεις:

-Ένα οργανισμό με δυο νοσηλευτικές μονάδες παρά το γεγονός ότι η αποδέσμευση αποτελεί κύριο αίτημα όλων των φορέων όπως εκφράστηκε στις τελευταίες  μεγάλες μαζικές κινητοποιήσεις στο Μεσολόγγι και Αγρίνιο.

-Κλείσιμο τριών κλινικών (Γυναικολογική – Μαιευτική – Παιδιατρική – Ορθοπεδική) και των μονίμων ειδικοτήτων (Ουρολόγος, ΩΡΛ, Νευρολόγος, Οφθαλμίατρος σε επίπεδο εφημερίας). Ειδικά για την παιδιατρική συνεχίζει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να θέτει σε δοκιμασία και επίσημα πλέον τους γονείς και τα παιδιά στέλνοντας τους είτε στο Αγρίνιο είτε στη Πάτρα , αφού κλείνει την κλινική και με  βούλα παρόλο που αναμένεται να έρθει παιδίατρος στο Νοσοκομείο μας. Αντίστοιχη κατάσταση και με τις γέννες και τα ορθοπεδικά.

-Κατάργηση της μονάδας εμφραγμάτων!

-Καμία μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα όρια του Καλλικρατικού δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου (ούτε το Κ.Υ. Αιτωλικού) δεν θα εφημερεύει  24 ώρες στη περιοχή του Μεσολογγίου παρά μόνο το Νοσοκομείο.

-Το Κ.Υ. Άνω Χώρας θα είναι  σε 24ωρη λειτουργία μόνο Παρασκευή – Σάββατο -Κυριακή

-Κατάργηση από τον οργανισμό της  ΜΕΘ ενώ δημιουργεί ΜΑΦ!!!!

-Δημιουργία «κέντρου τραύματος» την στιγμή που αφήνει μόνο 2 από τους ήδη 3 υπηρετούντες ορθοπεδικούς  !! οι οποίοι θα κάνουν μόνο τακτικό ιατρείο, και δεν έχει παράλληλα τις άλλες ειδικότητες απαραίτητες για τη λειτουργία του.

 

-Και στο βάθος… πενταετίας θα γίνουν οι προσλήψεις που πρέπει για να λειτουργήσει αυτός ο σχεδιασμός.!!( όταν τώρα αδυνατούμε να προκηρύξουμε θέσεις σε βασικές ειδικότητες όπως οι καρδιολόγοι, νεφρολόγοι κ.α.!!!)

Μάλιστα η πρόταση αυτή παρουσιάστηκε στην εκδήλωση που έγινε στο Αγρίνιο από το Διοικητή και τους υποδιοικητές της 6ης ΥΠΕ  με το τίτλο «Σχέδιο αναδιοργάνωσης των Υγειονομικών Υπηρεσιών» στο νομό.

Στην εκδήλωση τοποθετηθήκαμε εκφράζοντας την έντονη αντίδραση μας απέναντι σε αυτό το σχεδιασμό που οριστικοποιεί όλα αυτά τα βήματα προς τα πίσω που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια ενώ ταυτόχρονα για να μετριάσει τις αρνητικές εντυπώσεις  μιλάει για κέντρο τραύματος (χωρίς γιατρούς!) και προσλήψεις σε βάθος πενταετίας.

Δηλώσαμε και δηλώνουμε  για μια άλλη φορά ότι  δεν συμμετέχουμε σε αυτή τη «διαβούλευση»(παρόλο που εκπρόσωποι φορέων μας αναγκάστηκαν να παραμείνουν για να εκφραστεί η αντίθεση τους) που νομιμοποιεί αυτή την απαράδεκτη πρόταση και αποφάσεις που έχουν ήδη ενδεχομένως ληφθεί , και ζητάμε την υιοθέτηση του κύριου αιτήματος όλων των φορέων για ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ των νοσοκομείων ,και άμεση ενίσχυση των δόμων με προσωπικό για να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες.

Μόνο με την υιοθέτηση αυτού του δίκαιου αιτήματος που θα λύσει μια σειρά λειτουργικά προβλήματα είμαστε στη διάθεση της ΥΠΕ καθώς και κάθε υπεύθυνου για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για το σχεδιασμό των δόμων τόσο σε επίπεδο μονάδων όσο και στελέχωσης με προσωπικό.

 

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Ιατρικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου           Δικηγορικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιτ/νιας               Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου

Εργατικό Κέντρο Ι.Π. Μεσολογγίου               Α ΕΛΜΕ Αιτ/νιας

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας  εκπαιδ. περιοχ. Μεσολογγίου

Εκπρόσωποι Νοσοκομειακών Ιατρών           Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Μεσολογγίου

Τελευταία νέα →