Άλλες Ειδήσεις
60 χρόνια Α’ Εθνική: Σαν σήμερα το επίτευγμα του Αιτ/να Ταξιάρχη Φούντα

1989
Έχοντας το δύσκολο αγώνα με τη Μαρσέιγ μπροστά της, η Α.Ε.Κ. υποδέχεται στο «Νίκος Γκούμας» τον Πανιώνιο ημέρα Σάββατο.
Με τον Ντανιέλ Μπατίστα σε μεγάλα κέφια, αφού πετυχαίνει τέσσερα γκολ, η Α.Ε.Κ. συντρίβει τον Πανιώνιο 7-1 (21’ σουτ Μπατίστα, 34’ σουτ Σαββίδης, 35’ κεφαλιά Μπατίστα, 49’ κεφαλιά Πατίκας, 5’ σουτ Μπατίστα, 69’ σουτ Πατίκας, 76’ κεφαλιά Μπατίστα – 27’ κεφαλιά Μαύρος).
Ο Θωμάς Μαύρος σκοράρει για πρώτη φορά σε βάρος της Α.Ε.Κ. από τότε που έφυγε από αυτή.
2007
Ο Ολυμπιακός έχει ηττηθεί στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ και βρίσκεται στο Ηράκλειο για να παίξει με τον Εργοτέλη, σε μια περίοδο με βαρύ πρόγραμμα.
Μετά από συναρπαστικό παιχνίδι οι ομάδες έρχονται ισόπαλες 3-3 (21’ πέναλτι Ζούνιορ, 23’ κεφαλιά Θεοδωρίδης, 88’ σουτ Ζούνιορ – 39’ κεφαλιά Ζούλιο Σέζαρ, 44’ σουτ Κοβάτσεβιτς, 58’ πέναλτι Τζόρτζεβιτς).
2012
Η Α.Ε.Κ. έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα πολύ άσχημα και δεν έχει νίκη σε επτά παιχνίδια. Καταφέρνει να κάνει την πρώτη της νίκη, 1-0 επί του Πλατανιά, με γκολ του Ταξιάρχη Φούντα στο 66’.
Ο ταλαντούχος επιθετικός γίνεται σε ηλικία 17 ετών και δύο μηνών ο νεότερος σε ηλικία σκόρερ της Α.Ε.Κ. στο πρωτάθλημα. Το ρεκόρ είχε από το 1979 ο Βαγγέλης Βλάχος.
2018
Η Α.Ε.Κ. επικρατεί εύκολα του Άρη με 4-0 (5’ σουτ Μπογιέ, 56’ κεφαλιά Πόνσε, 62’ κεφαλιά Πόνσε, 72’ σουτ Λιβάγια) στο άδειο «Σπύρος Λούης» και ο Μαρίνος Ουζουνίδης φτάνει τις 100 νίκες στην προπονητική καριέρα του στην Super League.
