Connect with us

Ειδήσεις

Προφυλακιστέος ο 22χρονος μητροκτόνος – Οδηγείται στις φυλακές Άμφισσας

4

 

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε πριν από λίγα λεπτά ο 22χρονος μητροκτόνος μετά την απολογία του στις Δικαστικές Αρχές. Νωρίτερα είχαν καταθέσει και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας που μεταξύ άλλων υποστήριξαν πως επρόκειτο για κακιά στιγμή που έφερε το φονικό. Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στις φυλακές της Άμφισσας.

Ο Δικηγόροι του, Νίκος Καζαντζής και Παντελής Βαμβακάς, μίλησαν στην ¨Σ¨.

Ο κ. Καζαντζής επισήμανε πως «ο δράστης δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, δεν είχε σχεδιάσει να τελέσει ανθρωποκτονία και μάλιστα κατά της μητέρας του. Ήταν σε κατάσταση πλήρους μέθης, κάτι που αποδεικνύεται από πολλά στοιχεία. Αποδεικνύεται απ το γεγονός ότι υπάρχουν και τυφλά χτυπήματα και στην οικία απ το ίδιο μαχαίρι, κάτι που σημαίνει πως ο δράστης χτυπούσε όπου έβρισκε χωρίς να έχει στόχευση, χωρίς να το έχει σχεδιάσει και να το έχει μελετήσει και φυσικά χωρίς να το θέλει. Πιστεύουμε απ αυτό θα προκύψει ότι ο δράστης δεν είναι ο δολοφόνος, όπως αποδίδεται μέχρι στιγμής, αλλά ο ίδιος είναι θύμα της δικής του μέθης. Από την συμπεριφορά του αυτή θα πρέπει να κριθεί και από τον Ανακριτή και από τον Εισαγγελέα».

Ο κ. Βαμβακάς τόνισε πως «από την αρχή είχαμε μιλήσει για μειωμένο καταλογισμό. Έτσι τίθενται τα θέματα στην νομική βάση, αλλά και στην πραγματική. Αυτά όλα που έχουν ακουστεί από τα ΜΜΕ τις προηγούμενες μέρες δεν ισχύουν, ότι δηλαδή υπήρχαν προβλήματα. Εκείνα που θα θέσουμε και στην ανάκριση είναι σε συνάρτηση με το αλκοόλ που είναι βέβαιο ότι τελούσε σε κατάσταση μέθης. Ο φερόμενος δράστης που είναι κατηγορούμενος έχει την συμπαράσταση της οικογένειας και του αδελφού, αλλά και των υπόλοιπων, γεγονός που είναι σημαντικό για την υπεράσπισή του¨.

Κων/νος Χονδρός

Αρχικη

Τελευταία νέα →