Εγκεφαλογράφημα
Αγρίνιο: 28η Οκτωβρίου και όλοι απορούσαν για τη μυρωδιά από… κοπριά
Στο Αγρίνιο τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα την 28η Οκτωβρίου ήταν η μυρωδιά από… κοπριά για την οποία όλοι συζητούσαν και απορούσανΣτο Αγρίνιο τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα την 28η Οκτωβρίου ήταν η μυρωδιά από… κοπριά για την οποία όλοι συζητούσαν και απορούσαν
Είναι πιθανό να πρόκειται για κάποιες εκτάσεις κοντά στον αστικό ιστό όπου έπεσε κοπριά η οποία δεν έχει χωνευτεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, ενώ πιθανότατα το φαινόμενο έγινε περισσότερο αντιληπτό λόγω ανέμου και άλλων μετεωρολογικών συνθηκών.
Όταν μιλάμε για χωνεμένη ή σβησμένη κοπριά, αναφερόμαστε σε κοπριά που έχει διατηρηθεί για αρκετό χρονικό διάστημα μετά την παραγωγή της, ώστε να υποστεί ζύμωση.
Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να προσληφθεί άμεσα από τα φυτά χωρίς να υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης εγκαυμάτων.
Μπορούμε να αναγνωρίσουμε τη χωνεμένη κοπριά, καθώς δεν έχει υψηλή θερμοκρασία, έχει μικρή περιεκτικότητα σε υγρασία και έχει λιγότερο έντονη μυρωδιά.
Η μη χωνεμένη κοπριά μυρίζει πολύ έντονα, είναι αρκετά ζεστή και περιέχει πολύ υγρασία.
Επιπλέον, περιέχει υψηλά ποσοστά αμμωνίας που μπορεί να προκαλέσει κάψιμο στα φύλλα και να καταστρέψει νεαρά φυτά ή φυτά που μόλις έχουν μεταφυτευτεί.
Διαβάστε επίσης: SL1: Όταν ο Βόλος Ν.Π.Σ. θεωρούσε «λίγο και ανεπαρκή διαιτητή τον Τσέτσιλα»