Αγρίνιο
Δημ. Συμβ. Αγρινίου: Καθαρίστριες, πρωτόκολλα και ένταση
Κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης, η οποία ως συνήθως ήταν δυσανάλογη σε διάρκεια με αυτή της συζήτησης της ορισμένης από την ημερήσια διάταξη θεματολογία, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αναφέρθηκε στην επισφάλεια της εργασίας των σχολικών καθαριστριών, 108 στο σύνολό τους για φέτος, από τις οποίες μόνο οι 58 έχουν προσληφθεί με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα ενώ οι υπόλοιπες έχουν προσληφθεί με μερική απασχόληση για να καλύψουν, όπως είπε, μόνιμες και διαρκείς ανάγκες. Παράλληλα παρατήρησε ότι σε ακόμα χειρότερη θέση βρίσκονται οι σχολικοί τροχονόμοι, οι οποίοι προσφέρουν εθελοντική εργασία χωρίς κανένα ασφαλιστικό δικαίωμα κατοχυρωμένο και ζήτησε από το Δήμο Αγρινίου να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση για την άρση αυτής της επισφάλειας.
Όλες οι παρατάξεις υπερψήφισαν τη θέση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου και αποφασίστηκε η λήψη απόφασης, να συμφωνεί απόλυτα με την τοποθέτησή του.
Παράλληλα και κατά τη διάρκεια της παραπάνω συζήτησης τέθηκαν και μια σειρά άλλα θέματα που απασχολούν σήμερα το σύνολο των οικογενειών της τοπικής μας κοινωνίας, όπως το άνοιγμα των παιδικών σταθμών και των σχολικών μονάδων, ιδιαίτερα συζητήθηκαν οι πρόνοιες, στις οποίες προχώρησε ο Δήμος Αγρινίου για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγεία και των μαθητών και των εργαζομένων. Το πρόβλημα εστιάστηκε περισσότερο στη μετάθεση της ημέρας της έναρξης των παιδικών σταθμών (ερώτημα του κ. Καμένου) προς τον οποίο δόθηκε η απάντηση ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άδειες των εργαζομένων έληγαν 31 Αυγούστου και δεν ήταν δυνατόν να ξεκινήσουν χωρίς να υπάρξουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και οι υγειονομικοί καθαρισμοί που απαιτούνται.
Ενδιαφέρον παρουσίασε στο σημείο αυτό η τοποθέτηση του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας και αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Ζαρκαβέλη, ότι ακόμα καμιά εντολή ή κατεύθυνση δεν έχει έρθει από το υπουργείο ή από τον Ε.Ο.Δ.Υ. για το ποια πρωτόκολλα ακριβώς οφείλουν να ακολουθήσουν οι σχολικές μονάδες. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία σαφής οδηγία».
Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Τ. Παπανικολάου έφερε προς ψήφιση ένα κείμενο, για τη μετατροπή του νοσοκομείου Αγρινίου σε μονάδα αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αναφερόμενος στην αγωνία των εργαζομένων, που είδε το φως της δημοσιότητας (επιστολή Μπακόπουλου), τις προηγούμενες μέρες, καθώς και την ανεπάρκεια της υλικοτεχνικής υποδομής (μοριακοί αναλυτές και άλλο απαραίτητο υλικό) για τη διενέργεια των απαιτούμενων τεστ.
Το δημοτικό συμβούλιο έκανε αποδεκτό το κείμενο της εισήγησης και το υπερψήφισε ως ψήφισμα του οργάνου.
Μικρή ένταση προκάλεσε το ερώτημα που έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της κ. Σταρακά, κ. Μ. Μπελεβώνης, που αφορούσε στη συμπεριφορά ενός Δημοτικού Υπαλλήλου στο Δημοτικό Στάδιο, «Μιχάλης Κούσης». Στην ερώτηση αυτή απάντησαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ζαρκαβέλης και ο Δήμαρχος, λέγοντας ότι δόθηκε ήδη εντολή για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης. Η απάντηση θεωρήθηκε ικανοποιητική, με τον κ. Μπελεβώνη να δηλώνει ότι αναμένει τα αποτελέσματα της εξέτασης.
Ή ένταση δημιουργήθηκε όταν ο Δήμαρχος εστίασε στο γεγονός, ότι είναι προσβλητική και απαράδεκτη η αναφορά του τομέα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο δελτίο που εξέδωσε πρόσφατα, με την οποία θωρεί υπεύθυνο για το ήθος και το ύφος του συγκεκριμένου υπαλλήλου τη δημοτική αρχή και το Δήμαρχο. «Το μόνο που καταφέρνει να κάνει», είπε, «είναι να ρίχνει λάδι στη φωτιά».
AgrinioTimes.gr | Λευτέρης Τηλιγάδας