Connect with us

Ειδήσεις

Αγρίνιο – Κώστας Σάββας: «Μέχρι και 3,5 ευρώ κοστίζει και φέτος η λαγάνα»

Μέχρι και 3,5 ευρώ θα κοστίζει και φέτος η λαγάνα στο Αγρίνιο, ενώ πανελλαδικά εκτιμάται πως η τιμή της θα αυξηθεί κατά 10%, επισήμανε ο Κώστας Σάββας.
agrinio-kostas-savvas-mechri-kai-35-evro-kostizei-kai-fetos-i-lagana

Μέχρι και 3,5 ευρώ θα κοστίζει και φέτος η λαγάνα στο Αγρίνιο, ενώ πανελλαδικά εκτιμάται πως η τιμή της θα αυξηθεί κατά 10%, επισήμανε ο Κώστας Σάββας.

Η λαγάνα παίζει αναμφίβολα κυρίαρχο ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Ωστόσο, σε πανελλαδικό επίπεδο οι καταναλωτές φέτος θα διαπιστώσουν αύξηση της τιμής της λαγάνας, έστω και ελάχιστη.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας μια λαγάνα 750 γραμμαρίων αναμένεται να κοστίσει από 4 ευρώ έως και 4,50 ευρώ, που σημαίνει πως θα υπάρξει αύξηση της τάξεως του 10% σε σχέση με πέρυσι.

Την ίδια στιγμή και παρά το γεγονός ότι οι τιμές σε απαραίτητα προϊόντα για την παρασκευή της λαγάνας όπως λ.χ. το ελαιόλαδο, το ταχίνι και το σουσάμι έχουν αυξηθεί κατά 29% περίπου, οι αρτοποιοί του Αγρινίου θα διατηρήσουν την τιμή της λαγάνας, η οποία είναι στα 800 γραμμάρια, ίδια σε σχέση με πέρυσι, αλλά και σε σχέση με τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια γενικότερα!

Στο Αγρίνιο οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν την παραδοσιακή λαγάνα, ενώ τα τελευταία τρία περίπου χρόνια έχουν ενταχθεί στα αρτοποιεία της πόλης και λαγάνες λ.χ. με λιαστή ντομάτα, ελιές, σοκολάτα κλπ, οι οποίες από την πρώτη χρονιά που «παρουσιάστηκαν» στην τοπική αγορά άρχισαν να «φεύγουν» αμέσως, καθώς οι καταναλωτές τις δοκίμασαν και έμειναν ικανοποιημένοι.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρτοποιών Αγρινίου και Περιχώρων Κώστας Σάββας μιλώντας στη «Σ» τόνισε:

«Η τιμή φέτος της λαγάνας θα είναι ίδια για πέμπτη χρονιά.

Οι καταναλωτές δεν πρόκειται να βρουν στην περιοχή του Αγρινίου λαγάνα άνω των 3,5 ευρώ, ενώ ο κόσμος τα τελευταία περίπου τρία χρόνια ζητά λαγάνες πιο εξειδικευμένες, με λιαστή ντομάτα, με σοκολάτα, με ελιές, με χαλβά κλπ.

Πλέον, πολλά αρτοποιεία έχουν εντάξει τις εξειδικευμένες αυτές λαγάνες στα προϊόντα τους, ενώ πλέον για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας υπάρχουν στους φούρνους της περιοχής και άλλα προϊόντα που στο παρελθόν δεν υπήρχαν ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας.

Υπάρχουν δηλαδή προϊόντα όπως πατατόπιτες, ελιόψωμα, μηλοπιτάκια και πολλοί ακόμη κωδικοί.

Τα αρτοποιεία δηλαδή της περιοχής μας είναι πλέον περισσότερο οργανωμένα απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Παραδοσιακά όλοι οι καταναλωτές την λαγάνα τους την προμηθεύονται στο φούρνο.

Ακόμη δηλαδή και κάποιος να ψωνίζει από το σουπερ μάρκετ ακόμη και το ψωμί του, τη λαγάνα θα τη προμηθευτεί από το φούρνο της γειτονιάς.

Αυτό συμβαίνει γιατί η λαγάνα από το αρτοποιείο είναι πάντα φρέσκια, η διαδικασία της παρασκευής της ξεκινά λίγες ώρες νωρίτερα, αντίθετα με τα σούπερ μάρκετ που η λαγάνα τους είναι κατεψυγμένη και ο καταναλωτής τη βρίσκει στα ράφια από νωρίτερα.

Επίσης, παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας κάθε χρόνο διαπιστώνουμε πως οι πωλήσεις της λαγάνας στα αρτοποιεία δεν μειώνονται, εν αντιθέσει με άλλα προϊόντα.

Είναι από τα ελάχιστα προϊόντα στον κλάδο μας που δεν μειώνεται η ζήτησή τους και ανάμεσα στα προϊόντα αυτά είναι και η λαγάνα.

Αυτό πιστεύω πως θα ισχύσει και φέτος, δηλαδή οι καταναλωτές θα προμηθευτούν λαγάνα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας από τα αρτοποιεία της γειτονιάς».

 

Διαβάστε επίσης: Μεσολόγγι – Υπόθεση Μπάμπη Κούτσικού: Ξεκινά νέος κύκλος καταθέσεων

Advertisement

AgrinioTimes ©2014