Πολιτισμός
Αγρίνιο: Βιωματικό Σεμινάριο αρχές Νοεμβρίου στο «Καλλιτεχνοχώρι»
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 3 /11 /2018 ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΧΩΡΙ
«Ο θεατρικός αυτοσχεδιασμός ως εργαλείο επικοινωνίας»
Κόστος σεμιναρίου: 15 ΕΥΡΩ
Διάρκεια: 6.00 – 9.00 μ.μ (ημέρα Σάββατο 3/11 /2018)
Για δηλώσεις συμμετοχής:
Καλλιτεχνοχώρι Θυσίας 9
τηλ.2641025825 -Τσιρώνη Μαίρη
Το σεμινάριο απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, δασκάλους, μουσικούς, θεατρολόγους και σε όποιον άλλο θέλει να δοκιμάσει να γίνει πάλι παιδί.
θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Σ’ αυτήν την τόσο «επικοινωνιακή» εποχή που ζούμε, η αληθινή επικοινωνία έχει γίνει πια ακριβοθώρητη και οι ανθρώπινες σχέσεις δυσνόητες μαθηματικές εξισώσεις. Οι τέχνες, και ιδιαίτερα η πιο κοινωνική και ανθρωποκεντρική απ’ όλες, το θέατρο, καλούνται πλέον επιτακτικά να παίξουν τον εξισορροπιστικό τους ρόλο.
Με αυτήν την αφορμή και με το δεδομένο ότι το θέατρο είναι ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης που διαθέτουμε, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε ένα σεμινάριο δημιουργικού θεάτρου για ενήλικες
στο Καλλιτεχνοχώρι………
Το εργαστήριο θα είναι βιωματικό και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με βασικά εργαλεία της θεατρικής τέχνης, όπως η σωματική έκφραση και ο αυτοσχεδιασμός. Συνδυάζοντας τεχνικές του divised theater και της δημιουργικής γραφής, θα δουλέψουμε με “ονειρικές” εικόνες, σωματικές παρορμήσεις και ενδόμυχες καταστάσεις , για να δημιουργήσουμε τις δικές μας ιστορίες και να τις δραματοποιήσουμε. Οποιαδήποτε προηγούμενη εμπειρία με το θέατρο καλοδεχούμενη, αλλά όχι απαραίτητη. Από τους συμμετέχοντες απαιτείται μόνο η παιγνιώδης διάθεση και άνετα ρούχα!
Σας προσκαλούμε σε ένα ταξίδι, όπου μέσα από μια σειρά θεατρικά παιχνίδια και ασκήσεις, θα επιδιώξουμε να γνωριστούμε, να αυτοσχεδιάσουμε, να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλο, να βρούμε τη θέση μας μέσα στην ομάδα, να γελάσουμε, να συγκινηθούμε, να επικοινωνήσουμε, να δημιουργήσουμε μέσα από τη σωματική μνήμη που είναι απελευθερωμένη από τους περιορισμούς του μυαλού μας
Ο εμψυχωτής Δημήτρης Σιούντας
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Δημήτρης Σιούντας αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών (Γ. Θεοδοσιάδη) το 1989 και από το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών (με άριστα) το 2009. Συνεργάστηκε ως ηθοποιός με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου και Ιωαννίνων, την ομάδα «Θέαμα» και το Εθνικό Θέατρο. Από το 1997 έως το 2005 εργάστηκε ως εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού στη Μουσική Σχολή «Εμμέλεια» στη Ναύπακτο, όπου σκηνοθέτησε πλήθος μουσικοθεατρικών παραστάσεων. Την ίδια περίοδο συνεργάζεται με τη Θεατρική Ομάδα Ναυπάκτου, όπου σκηνοθέτησε έργα των: Χ. φον Κλάιστ, Θ. Ουάιλντερ, Α.Τσέχωφ, Κ.Μουρσελά και Μ.Καραγάτση. Από το 1999 εργάζεται ως εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής, σε σχολεία της περιοχής. Την περίοδο 2005-2007 υπήρξε διευθυντής του θεατρικού τμήματος της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας. Δίδαξε σε σεμινάρια θεάτρου των Κ.Ε.Ε., της Ν.Ε.Λ.Ε. και του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Το 2007 ανεβάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ούτε εγώ ήμουν εκεί, ούτε εσείς να το πιστέψετε» (βασισμένη σε ελληνικά λαϊκά παραμύθια). Το 2009 και 2010 συνεργάστηκε με το Πνευματικό κέντρο Δήμου Πυλλήνης και το σύλλογο «Ναύπακτος-Πολιτιστικές Διαδρομές».
Το 2012 επανιδρύει το «Θέατρο Χωρίς Αυλαία», όπου σκηνοθετεί τη μουσικοθεατρική παράσταση «Έρως νοσταλγός» βασισμένη σε κείμενα του Αλ.Παπαδιαμάντη. Συνεργάζεται με το Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγρινίου, όπου σκηνοθετεί τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη (2014).
Το 2015 παρουσιάζει με το «Θέατρο Χωρίς Αυλαία» το έργο «Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα». Το 2016 ανεβάζει «τα ημερολόγια της Εδέμ» στο θέατρο act στην Πάτρα και το 2018 διασκευάζει και παρουσιάζει με το «Θέατρο Χωρίς Αυλαία» το έργο το Γ.Βλαχογιάννη «Γλυκόπικρη Τέχνη».
Έγραψε το κείμενο και σκηνοθέτησε την αναπαράσταση της Ναυμαχίας της
Ναυπάκτου, στα πλαίσια του εορτασμού της 443ης επετείου (2014), καθώς και
αυτές του 2015, του 2016, του 2017 και του 2018.