Connect with us

Ειδήσεις

Αιτ/νία: Έκλεισαν τα 31 από τα 80 πρακτορεία στην περιοχή – Στην ανεργία δεκάδες οικογένειες

louketo praktoreia opap

Κεραυνός εν αιθρία ήταν για πολλούς παίκτες τυχερών παιχνιδιών το λουκέτο σε εκατοντάδες πρακτορεία Ο.Π.Α.Π. σε όλη την Επικράτεια. Ωστόσο το μεγαλύτερο «χτύπημα» δέχθηκαν οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων, οι οικογένειες και οι υπάλληλοι τους που έχασαν την δουλειά τους από τη μία μέρα στην άλλη.

«Το 95% των πρακτόρων στη συνέλευση της πανελλήνιας ομοσπονδίας που είχε γίνει στην Αθήνα αποφάσισαν να μην υπογράψουν τη νέα σύμβαση του ΟΠΑΠ. Αντίστοιχο ήταν το ποσοστό και στην Αιτωλοακαρνανία. Μετά τα δεδομένα αυτά, ο ΟΠΑΠ ξεκίνησε να καταγγέλλει μια – μια τις συμβάσεις και έδινε 20 ημέρες προθεσμία για να αλλάξουμε την απόφασή μας ή να πάμε σπίτια μας. Όλοι είχαμε την ελπίδα πως θα υπάρξει λύση και θα γίνει διαπραγμάτευση από την ομοσπονδία, με τη λογική ότι κάπου θα χάναμε και κάπου θα κερδίζαμε» τόνισε στη «Σ» ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος των Πρακτόρων του ΟΠΑΠ στην Αιτωλοακαρνανία, Νίκος Γαλαζούλας.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τον κ. Γαλαζούλα, οδήγησε στην ανεργία πανελλαδικά 3.500 άτομα!  Στην Αιτωλοακαρνανία από τα 80 πρακτορεία του ΟΠΑΠ που λειτουργούσαν έκλεισαν τα 31. Στο Αγρίνιο από τα 30 έκλεισαν τα 11, ενώ στη Ναύπακτο έμεινε ανοιχτό μόνο 1 πρακτορείο. Χωρίς πρακτορείο έμειναν τα χωριά της Μακρυνείας, όπως επίσης το Δοκίμι, η Λεπενού και το Παναιτώλιο.

«Δεν χρωστούσε σχεδόν κανένα πρακτορείο. Ήμασταν απόλυτα υγιείς επιχειρήσεις. Έχουμε προσφύγει στα δικαστήρια και κάναμε αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα στον ΟΠΑΠ. Συνολικά 11 σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα ακολουθήσαμε τη νομική οδό. Ο ΟΠΑΠ στηρίχθηκε πάνω σε ένα κανονισμό. Όλοι οι πράκτορες ανά την Επικράτεια, είχαμε σύμβαση κυρωμένη από την βουλή με νόμο του 2009, γι’ αυτό δεν θέλαμε να υπογράψουμε τη νέα σύμβαση του ΟΠΑΠ, ο οποίος δεν έλαβε καθόλου υπόψιν του το γεγονός ότι τα περισσότερα πρακτορεία, ανήκαν στην πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ+ που σημαίνει πως οι επιχείρησή μας είχαν μηδενικό χρέος προς τα δημόσιο, τον ΟΠΑΠ, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία» συμπλήρωσε ο κ. Γαλαζούλας, ο οποίος επιπροσθέτως ανέφερε πως: «η δουλειά είχε πέσει και τα λειτουργικά έξοδα διαρκώς αυξανόταν. Επίσης, ανά δύο χρόνια ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε ανακαινίσεις, ενώ αν δεν πιάναμε τον στόχο του ΟΠΑΠ που ήταν το 60% σε κέρδος έπρεπε να προβούμε σε μετεγκατάσταση ακόμη και αν το κατάστημα που στεγάζονταν το πρακτορείο ήταν ιδιόκτητο».

Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ έχει εκδώσει ήδη ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητά νέους συνεργάτες στο Αγρίνιοκαι σε διάφορα χωριά της πόλης, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό πόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014