Connect with us

Κοινωνία

Άλμπερτ Μπουρλά: «Έρχεται ειδικό εμβόλιο για την παραλλαγή «Όμικρον» τον Μάρτιο»

fsgfsgfsg

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλον τον πλανήτη για την παραλλαγή Όμικρον. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου να επικρατήσει και τονίζουν πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός.

 
Ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ήταν καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης (16/12) στο «Ενώπιος Ενωπίο» και μίλησε για την εξέλιξη της πανδημίας ενώ αποκάλυψε ότι έρχεται ειδικό εμβόλιο για την Όμικρον αλλά και χάπι για τον κοροναϊό.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επαγγελματική του πορεία και εξήγησε πώς από την Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης βρέθηκε στον κορυφαίο αμερικανικό κολοσσό.

«Θα έχουμε 80 εκατομμύρια θεραπείες διαθέσιμες»

«Το χάπι θα είναι είναι έτοιμο την Άνοιξη και θα είναι για τους αρρώστους από κοροναϊό και όχι για να προλάβουν να μην νοσήσουν. Όσοι το πάρουν από τους δέκα, μόνο ένας μπορεί να χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο, σε αντίθεση με τη σημερινή εικόνα. Θα έχουμε 80 εκατομμύρια θεραπείες διαθέσιμες.

Κάθε θεραπεία θα είναι πενθήμερη και θα έχει ένα χάπι το πρωί και ένα το βράδυ. Το κόστος θα είναι πολύ χαμηλότερο από τις μονοκλωνικές θεραπείες αλλά μεγαλύτερο από το εμβόλιο», είπε σχετικά ο κ. Μπουρλά.

Επίσης, σημείωσε ότι η Pfizer έχει ξεκινήσει να παρασκευάζει εμβόλιο για την Όμικρον ωστόσο, αν και θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο μπορεί να μην χρειαστεί να διατεθεί, καθώς τα σημερινά εμβόλια είναι ισχυρά απέναντι στη νέα παραλλαγή του κοροναϊού.

Πάντως, η Όμικρον χρειάζεται προσοχή καθώς τα στοιχεία λένε ότι θα επικρατήσει
«Δεν είμαι βέβαιος, αλλά το πιο πιο πιθανό είναι ότι ο Όμικρον θα επικρατήσει.

Είναι αρκετά περίπλοκο και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Δεν υπάρχει περίπτωση η τρίτη δόση να μην είναι αποτελεσματική, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αποτελεσματική 95%. Δεν νομίζω να είναι κάτω από 75%», είπε.

Για την τρίτη δόση, τόνισε: «Έχω κάνει την τρίτη δόση. Οι πρώτες εργαστηριακές έρευνες και μελέτες δείξανε ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Οι δύο πρώτες δόσεις δεν προστατεύουν καλά από την Όμικρον. Προστατεύουν πολύ καλά από τον Δέλτα. Η τρίτη δόση είχε τεράστια άνοδο της προστασίας. Ήταν περίπου ίδια με την προστασία που είχε κάποιος με τις δύο δόσεις για τον αρχικό ιό».

Ο Άλμπερτ Μπουρλά κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Πώς βρέθηκε από την Κτηνιατρική Σχολή στη Pfizer;
«Πήγαινα για τον ιατρικό κύκλο, θα μπορούσε να ήταν η καριέρα μου είτε γιατρός ή κτηνίατρος.

Το να έχει τελειώσει κανείς κτηνιατρικό τμήμα με διδακτορικό ήταν σπάνιο τότε.

Εγώ τότε ήθελα να ακολουθήσω ακαδημαϊκή καριέρα, μπήκα στην εταιρεία όχι με τη θέλησή μου, αλλά με παρότρυνση και με επιμονή τρίτου. Θα πήγαινα για ένα course, για ένα διάστημα, αλλά ερωτεύτηκα τη δουλειά στους πρώτους μήνες.

Με εντυπωσίασε ο δυναμισμός του ιδιωτικού τομέα. Είμαι 28 χρόνια στην εταιρεία. Τα τρία στην Ελλάδα και τα 25 στο εξωτερικό.

Ήταν γρήγορη η πορεία, χρειάστηκε να ζήσω σε εννιά διαφορετικές πόλεις σε πέντε χώρες. Το μεγαλύτερο δώρο από αυτές τις συνεχείς μετακινήσεις που έδωσα στα παιδιά μου ήταν η ευκαιρία να δουν καινούργιους πολιτισμούς, ο κόσμος είναι μεγάλος, διαφορετικός», αποκάλυψε.

Για την πρόταση να δουλέψει στη Νέα Υόρκη και στον ηγετικό πυρήνα του κολοσσού, είπε:

«Η Αμερική ήταν από τις πέντε χώρες που έζησα. Πήγα πρώτη φορά το 2001 μετά το Βέλγιο και την Πολωνία, ασχολήθηκα με το μάρκετινγκ κτηνιατρικών προϊόντων στην αμερικανική αγορά, υπεύθυνος στο πορτφόλιο. Το 2006 πήγαμε Παρίσι, εκεί ήμουν υπεύθυνος Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου πλην Αμερικής και ξαναγύρισα το 2011 στη θέση του διευθυντή προϊόντων. Τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου ποτέ δεν την έβλεπα, δεν ήρθε ανέλπιστα βέβαια, φαινόταν ότι προςμ τα εκεί πήγαινε τα τελευταία χρόνια, προσωπικά, όμως, ποτέ δεν κοιτούσα την επόμενη θέση, ποτέ δεν έκανα αίτηση για άλλη δουλειά στην εταιρεία. Το 2014 μπήκα στο executive της Pfizer.

Ως CEO δεν δουλεύω περισσότερο από πριν, έχω τη γυναίκα μου που με υποστηρίζει σε κάθε μου βήμα, οι ευθύνες είναι τώρα διαφορετικές. Οι ευθύνες ως CEO έχουν να κάνουν με σένα. Στις άλλες θέσεις υπήρχε ο διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος έκανε την τελική επίβλεψη και και τις όποιες διορθώσεις. Τώρα δεν υπάρχει δυνατόητα διόρθωσης από κάποιον άλλον, δεν υπάρχει κάποιος από πάνω, εξ’ ου και έχω παρατηρήσει ότι τώρα γίνομαι πιο συνητηρτικός. Μου λένε όμως οι φίλοι μου ότι αυτό δεν λέγεται συντηρητισμός, αλλά είναι το όραμα που έχεις, ο ριζοσπαστισμός που πρέπει να φέρεις».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αγάπη του προς τη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη. «Όταν βγω στη σύνταξη θα μοιράζω το χρόνο μου μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής. Έχω την Ελλάδα μέσα μου. Ακούω Χατζηδάκη, διαβάζω καθημερινά ελληνικές εφημερίδες και θυμώνω όταν ακούω κάτι κακό για την Ελλάδα. Κάθε χρόνο θέλω να γίνομαι καλύτερος, όνειρο μου είναι τα παιδιά μου να είναι ευτυχισμένα» κατέληξε.

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014