Connect with us

Βουλή

Aνεβάζει τους τόνους η Αντιπολίτευση για Ε.Σ.Υ. και σχολεία

Σαφή δείγματα μιας επιθετικής στρατηγικής η οποία, όπως εκτιμάται, θα έχει μακρά διάρκεια, εμφανίζει ήδη η αντιπολίτευση εντός Βουλής, ασκώντας σκληρή κριτική σε όλο το φάσμα της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής.

Αυτό κατέστη ιδιαιτέρως εμφανές κατά τις χθεσινές συνεδριάσεις στην Ολομέλεια αλλά και στις συνεδριάσεις επιτροπών, είτε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου είτε σε εκείνο της ενημέρωσης επί ειδικότερων κυβερνητικών επιλογών.

Η διαχείριση της πανδημίας και η ακολουθούμενη πολιτική στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων, οι εξελίξεις στην οικονομία ενόψει του αναμενόμενου νέου κύματος ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά, αλλά και επιμέρους χειρισμοί στο μεταναστευτικό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Δεν κάνατε αυτά που οφείλατε» για την ορθή και ασφαλή λειτουργία των σχολείων, είπε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μ. Χατζηγιαννάκης. «Ανοιξαν τα σχολεία χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα. Δύο χρόνια μετά την πανδημία, άνοιξαν με τους ίδιους, για να μην πούμε, με χειρότερους όρους, με τους οποίους ανοιγοκλείνουν εδώ και δύο χρόνια», είπε εκ μέρους του ΚΚΕ η κ. Μαρία Κομνηνάκα. Στην ίδια συνεδρίαση ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντ. Μυλωνάκης έθεσε το θέμα των ανατιμήσεων, προβλέποντας ότι εξαιτίας των αυξήσεων «τα νοικοκυριά θα μείνουν χωρίς ρεύμα και τα παιδιά θα μείνουν χωρίς να μπορούν να διαβάζουν».

Κριτικές παρατηρήσεις όπως αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για θέμα αρμοδιότητας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με τον κ. Ν. Μηταράκη να αναγκάζεται να απαντήσει στις επιθέσεις που δέχθηκε για το μεταναστευτικό.

«Η πανδημία έχει μειώσει κατά πάρα πολύ τις προσφυγικές ροές», είπε κάποια στιγμή ο κ. Χατζηγιαννάκης. «Κάνατε μια αναφορά ότι οι ροές στην Ελλάδα έχουν μειωθεί λόγω πανδημίας. Η πραγματικότητα είναι ότι οι ροές στη χώρα μας έχουν μειωθεί κατά 90% φέτος σε σχέση με το 2019. Την ίδια στιγμή, έχουν τετραπλασιαστεί στη Βουλγαρία, έχουν πολλαπλασιαστεί στην Ιταλία, έχουν αυξηθεί κατά πάρα πολύ σε Ισπανία, Μάλτα και Κύπρο. Αυτό που έχει συμβεί είναι ότι, όπως πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα δεν ήταν η πύλη εισόδου της Ευρώπης. Γίναμε το 2015 και πάψαμε να είμαστε το 2020», απάντησε ο κ. Μηταράκης.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρ. Ξανθός κατηγορούσε την κυβέρνηση για «κουλτούρα πολιτικού αυταρχισμού» και «κοινωνική αγριότητα», με τον κ. Π. Σκουρολιάκο να προβάλλει τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση οδηγεί «την υγεία στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων». Ο υπουργός Υγείας Αθ. Πλεύρης απέρριψε την επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης και μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η πολιτική βούληση της συγκεκριμένης κυβέρνησης είναι να είναι ισχυρό το ΕΣΥ».

in.gr

Advertisement

AgrinioTimes ©2014