Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Ανοιξιάτικη σαλάτα με κράκερ βαλσάμικου

anoiksiatiki salata me kraker

Συστατικά

Για τα κρακεράκια
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. ρίγανη
30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
80 γρ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. κρέμα βαλσάμικο
αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
Για τη σαλάτα
καλαμπόκια, βρασμένα
200 γρ. πράσινη σαλάτα
100 γρ. ραπανάκια
1/2 πιπεριά τσίλι
170 γρ. φράουλες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
1 κ.σ. δυόσμο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα κρακεράκια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το αλεύρι, το μπούκοβο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, αλάτι, τη μαργαρίνη και χτυπάμε καλά για να σπάσει η μαργαρίνη.
Βάζουμε την κρέμα βαλσάμικο και χτυπάμε ξανά μέχρι να έχουμε μια ζύμη.
Απλώνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας μας για να μην κολλήσει η ζύμη και ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι να έχει πάχος 0,5 εκ.
Με έναν κόφτη ζυμαρικών ή με ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κυβάκια 2 εκ. και τα μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη σαλάτα
Τοποθετούμε τα καλαμπόκια στη φωτιά για να πάρει μια καπνιστή γεύση. Εναλλακτικά το ψήνουμε σε ένα τηγάνι.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη σαλάτα, τα ραπανάκια κομμένα στη μέση, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τις φράουλες κομμένες στη μέση, το καλαμπόκι σε φέτες και τα κρακεράκια.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, την κρέμα βαλσάμικο, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014