Αυτοδιοίκηση
«Ανυπότακτο Αγρίνιο» σε Ζαραλίκο: «Χριστόφορε δεν ήξερες δεν ρώταγες; – Ιστορίες λογοκρισίας»
Το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» στο θέμα με τον Χρ. Ζαραλίκο και τα όσα συνέβησαν με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου μιλώντας για ιστορίες λογοκρισίας.
Το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» στο θέμα με τον Χρ. Ζαραλίκο και τα όσα συνέβησαν με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου μιλώντας για ιστορίες λογοκρισίας.
Πιο αναλυτικά:
«Την ώρα που όλη η Ελλάδα σε κάθε γωνιά της συγκλονιζόταν από μια απέραντη λαοθάλασσα που ζητούσε αφενός επιτακτικά δικαιοσύνη και αφετέρου να μπει επιτέλους ένα φρένο στην καταστροφική πορεία της χώρας, το Αγρίνιο παρά τη μεγαλειώδη του συγκέντρωση γίνεται για μια ακόμη φορά διάσημο στο πανελλήνιο για τους λάθους λόγους.
Φαίνεται ότι υπάρχει μια παράδοση λογοκρισίας η οποία ανεξάρτητα από ποια δημοτική αρχή βρίσκεται στα πράγματα την τηρεί απαρέγκλιτα.
Αναφερόμαστε στην ακύρωση της προγραμματισμένης παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίγκου στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας την Κυριακή, 9 Μαρτίου.
Κατά τον καλλιτέχνη η ακύρωση γίνεται διότι η Δημοτική Αρχή δέχτηκε πιέσεις από την τοπική Εκκλησία.
Το έργο αυτό το έχουμε δει ξανά στο παρελθόν. Το 2006 ακυρώνεται η προβολή της ταινίας Κώδικας ντα Βίντσι στον δημοτικό της κινηματογράφο, ο μοναδικός σε όλη την επικράτεια που υλοποίησε μια τόσο απαράδεκτη «λογοκρισία».
Το ίδιο είχαμε και το 2013 με την θεατρική παράσταση «Άνδρες έτοιμοι για όλα» στο Δημοτικό Θέατρο του Πάρκου.
Φαίνεται λοιπόν, ότι κάθε φορά που «θεοσεβούμενοι αθεόφοβοι» αποφασίζουν να ασκήσουν βέτο για καλλιτεχνικά γεγονότα που θεωρούν ότι τους προσβάλλουν, για τους δημοτικούς μας άρχοντες είναι και βέτο και διαταγή.
Υπάρχουν όμως κάποια σοβαρά ερωτήματα που οφείλουν να απαντηθούν τόσο από την δημοτική αρχή όσο και από τα μέλη του Δ.Σ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
Έγινε Δ.Σ και πότε αποφασίστηκε να δοθεί ο χώρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για την συγκεκριμένη παράσταση, η οποία συνοδεύεται από την επίμαχη αφίσα.
Αν ναι, γιατί δεν προσβλήθηκαν εξ’ αρχής τα χρηστά τους ήθη;
Αν όχι, τότε ποιος αποφασίζει τελικά για όλα αυτά;
Έγινε άλλο Δ.Σ ώστε να αναιρεθεί η παραπάνω απόφαση;
Από το δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε το Μέλος του Δ.Σ, Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος δεν είναι ορισμένος από τη Δημοτική αρχή αλλά τοποθετήθηκε εκεί, σύμφωνα με το καταστατικό, από τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης μας, μάθαμε, ότι ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα για όλα όσα έγιναν και ζήτησε την άμεση σύγκληση του Δ.Σ, το οποίο και θα πραγματοποιηθεί.
Ποιος αποφάσισε λοιπόν για την ακύρωση της παράστασης και μάλιστα με δελτίο τύπου το οποίο επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με το λιγότερο “αστείες” δικαιολογίες;
Η ιστορία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου είναι βαριά και σημαντική.
Ο αείμνηστος Δήμαρχος Στέλιος Τσιτσιμελής, πρωτοπόρος στην εποχή του, έφτιαξε ένα θέατρο που διαφήμισε το Αγρίνιο παντού και έφερε αυτή την τέχνη όχι μόνο στους κατοίκους της πόλης μας αλλά και σ’ αυτούς των γύρω χωριών, σπάζοντας την πολιτιστική τους απομόνωση.
Οφείλουν λοιπόν οι διορισμένοι σε αυτό το Δ.Σ να έχουν επίγνωση του ρόλου τους και των μεγάλων ευθυνών τους.
Αν νομίζουν ότι ο ρόλος τους εξαντλείται στα φωτογραφικά ενσταντανέ με τους καλλιτέχνες και τις δωρεάν προσκλήσεις των παραστάσεων είναι βαθιά γελασμένοι.
Μετά το παραπάνω φιάσκο και τις διάφορες μεθοδεύσεις που ακολούθησαν, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο οφείλουν να παραιτηθούν από τις θέσεις τους, αν θέλουν να σώσουν την όποια αξιοπρέπεια τους, αλλιώς θα αποδείξουν ότι δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από μαριονέτες που τους κινούν κάποιοι με νήματα».
Διαβάστε επίσης: Χριστίνα Σταρακά: Αποδόμησε στη Βουλή την Αγροτική Πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη
