Ειδήσεις
Αβεβαιότητα για το μέλλον των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου – Τι υποστηρίζει ο Γ.Βαρεμένος
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της σύσκεψης στο Υπουργείο Παιδείας για το μέλλον των πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Γιώργος Βαρεμένος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση με τον Υπουργό κ. Γαβρόγλου, η οποία κατέληξε σε θετικά αποτελέσματα ως προς την προοπτική της παρουσίας των Τμημάτων στο Αγρίνιο, της ενίσχυσης του ρόλου τους, αλλά και ευρύτερα για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Αιτωλοακαρνανία.
Για τα τμήματα του Αγρινίου, έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό η πρόταση η οποία διατυπώθηκε από τους φορείς, για τη δημιουργία μιας Σχολής που θα έχει τη δική της Κοσμητεία. Η πρωτοβουλία θα είναι του Υπουργείου και θα πρέπει, όπως προβλέπεται, να συναινέσει και η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο Υπουργός μάς ενημέρωσε ότι θα αρχίσει αμέσως τις ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή.
Ανοιχτό παραμένει το θέμα της δημιουργίας ενός Ερευνητικού Κέντρου στο Αγρίνιο, όπως και η δυνατότητα για ένα Τμήμα ΤΕΙ, επίσης στο Αγρίνιο, το οποίο θα δούμε πώς θα συνδέεται γενικότερα με την παρουσία ενός αναβαθμισμένου ΤΕΙ στην Αιτωλοακαρνανία. Συζητήθηκε, επίσης, το ενδεχόμενο δημιουργίας δύο ΙΕΚ που θα είναι ανεξάρτητα από οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ίδρυμα, θα γίνουν με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και θα έχουν αντικείμενο που να ταιριάζει με τις αναπτυξιακές προοπτικές της Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο ωστόσο πρέπει να δούμε πιο συγκεκριμένα.
Όλες αυτές οι διεκδικήσεις πρέπει να γίνουν οργανωμένα και με στοχευμένες ενέργειες. Η προσπάθεια δεν σταματά -προσωπικά, άλλωστε, δεν σταμάτησα ποτέ τις επαφές και τις ενέργειες για τη διασφάλιση της παρουσίας και την αναβάθμιση των Τμημάτων στο Αγρίνιο, αλλά και την περαιτέρω σύνδεσή τους με τις αναπτυξιακές ανάγκες της περιοχής. Στόχος μας είναι να παγιωθεί ο ρόλος τους και να ενισχυθεί, ώστε να αποτελέσουν έναν βραχίονα αναπτυξιακό και πνευματικό, θα έλεγα, για το Αγρίνιο και για την ευρύτερη περιοχή, κάτι που το έχουμε απόλυτη ανάγκη μετά τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κρίσης και που ήρθαν να συσσωρευτούν σε παλαιότερες αδράνειες και αβελτηρίες ως προς το θέμα αυτό. Πρέπει, γι’ αυτό, να τα αγαπήσουμε περισσότερο και να τα αγκαλιάσουμε, τα Τμήματα αυτά και ό,τι άλλο δημιουργηθεί στο Αγρίνιο, ώστε και η πόλη και η περιοχή να αποκτήσουν αναπτυξιακή πνοή και ένα κύτταρο ζωής πνευματικής».