Αθλητισμός
Basket League: Πέρασε από την Ρόδο και ανέβηκε στην 3η θέση ο Προμηθέας Πατρών
Ο Προμηθέας κυριάρχησε στο παρκέ του Βενετόκλειου της Ρόδου από την αρχή έως το τέλος της αναμέτρησης και πέτυχε επιβλητική νίκη επί του Κολοσσού H Hotels (89-70), με την οποία ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της STOIXIMAN.GR Basket League.
Η ομάδα της Πάτρας μπήκε με μεγάλη ενέργεια και συγκέντρωση στο ματς και με πολύ καλό ρυθμό από την αρχή, πήρε το προβάδισμα και έφτασε την διαφορά στους 20 πόντους πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Συνέχισε με την ίδια ένταση στο δεύτερο ημίχρονο και δεν απειλήθηκε από τους «θαλασσί» έως το τέλος.
Ο Προμηθέας ήταν πολύ εύστοχος στις βολές (14/16) και στα σουτ εντός πεδιάς (18/36 δίποντα και 13/27 τρίποντα) και βασίστηκε στους εξαιρετικούς Μο Φαγιέ (23 πόντοι με 6/9 σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα), Οκτάβιους Έλις (21 πόντοι με 9/9 δίποντα) και Ολεξάντερ Λίποβι (14 πόντοι με 2/4 τρίποντα). Από τον Κολοσσό H Hotels προσπάθησε περισσότερο ο Ραμόν Χάρις (16 πόντοι με 4/7 σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα).
Ο Προμηθέας μπήκε στην αναμέτρηση με μεγαλύτερη ενέργεια και βρήκε γρήγορα ρυθμό με τον Ολεξάντερ Λίποβι πρωταγωνιστή. Με 8 πόντους του 27χρονου Ουκρανού περιφερειακού στο δεκάλεπτο, τρίποντο του Μίλαν Μιλόσεβιτς και δύο βολές του Οκτάβιους Έλις στο τελευταίο ενάμιση λεπτό, η ομάδα της Πάτρας ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο στο +7 (28-21).
Ακόμη πιο δυναμικά μπήκε ο Προμηθέας στο δεύτερο δεκάλεπτο και με επιμέρους 9-2 με τέσσερις πόντους του Έλις ξέφυγαν με 14 (37-23), με 6’ και 24’’ να απομένουν για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Η ομάδα της Πάτρας συνέχισε να κυριαρχεί στο παρκέ και με σερί 10-0 σε διάστημα περίπου δυόμιση λεπτών με δύο τρίποντα των Γιάννη Δημάκου, Μουχάμεντ Φαγιέ και δύο καλάθια του Έλις, ανέβασε την διαφορά στους 20 (47-27), 1’ και 12’’ πριν το τέλος του πρώτου μέρους.
Με δύο τρίποντα των Φαγιέ, Λίποβι στο πρώτο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου, ο Προμηθέας προηγήθηκε με 21 (53-32) με το…. καλημέρα της τρίτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι έδειξαν σημάδια αντίδρασης και με τρία σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα του Ραμόν Χάρις και ένα του Δημήτρη Σταμάτη, μείωσαν στους 11 (58-47), με 4’ και 31’’ να απομένουν για την λήξη του τρίτου δεκάλεπτου. Ο Προμηθέας, ωστόσο, απάντησε με σερί 6-0 με τρίποντο του Χρήστου Σαλούστρου στο τελευταίο ενάμιση λεπτό της περιόδου και το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους στο +18 (69-51).
Στην τελευταία περίοδο η διαφορά για την ομάδα της Πάτρας έφτασε και τους 24 (83-59), 5’ και 38’’ πριν το τέλος του αγώνα, με τρία τρίποντα από τους Λίποβι, Φαγιέ και Νίκο Γκίκα.
Τα δεκάλεπτα: 21-28, 32-47, 51-69, 70-89.
Μάκης Γιατράς (προπονητής Προμηθέα): «Καταρχάς χρόνια πολλά σε όλους. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου γιατί ήταν συγκεντρωμένη. Για ένα ακόμα παιχνίδι εξαιρετική. Ξέραμε τι θέλαμε στο γήπεδο, ελέγξαμε τα ριμπάουντ. Ήμασταν και εύστοχοι αρκετά σήμερα, αλλά τη διαφορά έκανε η συγκέντρωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Συγχαρητήρια στους παίκτες.
Τελείωσε αυτό το παιχνίδι και έχουμε ένα δύσκολο ματς με τον Κόροιβο την Κυριακή. Κοιτάμε το επόμενο. Καλή συνέχεια στον Κολοσσό, γιατί είναι μία επαρχιακή ομάδα που τη χρειάζεται η Α1. Έχει κάνει μία εξαιρετική πορεία όλα τα αυτά τα χρόνια. Φέτος, η θέση του είναι πλασματική, γιατί έχει χάσει πολλά παιχνίδια μέσα στο γήπεδό του στον πόντο και στη μία κατοχή».
Άρης Λυκογιάννης (προπονητής Κολοσσού H Hotels): «Χρόνια πολλά σε όλους. Συγχαρητήρια στον Προμηθέα για τη νίκη τους. Υπήρχαν δύο καθοριστικοί παράγοντες του παιχνιδιού. Ο ένας έχει να κάνει με τον απόλυτο έλεγχο που είχαν στα ριμπάουντ και ο άλλος με το μεγάλο ποσοστό τριών πόντων που είχαν. Νομίζω ότι τους… ζεστάναμε με τον τρόπο που ξεκινήσαμε αμυντικά το παιχνίδι, γιατί η προσέγγισή μας στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήταν καλή. Από ‘κει και πέρα, κάθε φορά που πλησιάζαμε, έβρισκαν τις λύσεις, γιατί είναι μία ομάδα που έχει εμπειρία και ταλέντο.
Εμείς, νομίζω δεν υστερήσαμε επιθετικά. Είχαμε 39% στα τρίποντα, 19 ασίστ, όσες και ο Προμηθέας. Η διαφορά είναι ότι ζεστάναμε τους βασικούς τους και έτσι εκείνοι έβαλαν μεγάλα και δύσκολα σουτ, όπως με τον Φαγέ και τον Λίποβι. Αλλά, αυτό έχει να κάνει και με την ποιότητά τους. Συνεχίζουμε».