Υλικά
Βάρος: 800 γρ.
Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε εκεί τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους), τη ζάχαρη, το βούτυρο, το κρασί και τη σόδα.
- Αναμειγνύουμε τα υλικά μέχρι να ενωθούν σε ζύμη, χωρίς να ζυμώσουμε το μείγμα για πολύ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε ελαφρώς για να σκορπίσουν ομοιόμορφα μέσα στο ζυμάρι.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα και πλάθουμε λουκάνικα.
- Τα τοποθετούμε δύο δυο μαζί σε ταψιά ή λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε με κρόκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για περίπου 15 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, περιμένουμε 5-6 λεπτά και κόβουμε τα λουκάνικα διαγωνίως σε φέτες πάχους λίγο παραπάνω από 1 εκ.
- Τοποθετούμε τις φέτες ξαπλωτά πάνω στο ταψί και τις ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων και την ανακατεύουμε καλά με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να κρυώσει και να αποκτήσει μια ωραία γυαλάδα.
- Βουτάμε τα μπισκότι μέχρι τη μέση και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε μια λαδόκολλα.
gastronomos.gr