Slider
Αγρίνιο: Εκδήλωση για το Διαδίκτυο: Καλή και προβληματική χρήση (Φωτογραφίες)
Ανοιχτή συνάντηση, και συζήτηση για το διαδίκτυο με τα μέλη της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών,πραγματοποιήθηκε χθες,στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου με εισηγήτρια την Δρ Στέλλα Χρηστίδη, Ψυχίατρο, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Τμήματος Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου για νεαρούς ενήλικες του 18 Άνω, ως προσκεκλημένη του Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, και συντονιστή τον Επιστημονικώς Υπεύθυνο του Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας κ. Γεράσιμο Ρεπάσο.
Το Γραφείο Κοινωνικής Διακονίας έχει συνεργαστεί για την πραγματοποίησή τους (η σειρά αναφοράς είναι αυτή του προγράμματος των εκδηλώσεων) με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μεσολογγίου και το Τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας Μεσολογγίου του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, την Α´ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, τους Σχολικούς Συμβούλους 1ης και 2ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, την Διακονία Στηρίξεως Γυναικών «Παναγία η Παραμυθία» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, τον Δήμο Αγρινίου και την Ιερά Μονή Παναγίας Κατερινούς, με την, μόνιμη, υποστήριξη από το Ανοικτό Κέντρο Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Η Δρ Στέλλα Χρηστίδη, η οποία κατάγεται από το Αγρίνιο, είναι ψυχίατρος και, εκτός των άλλων, κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας στις “Παθολογίες και Προβλήματα που Σχετίζονται με το Αλκοόλ”. Έχει εργαστεί ως ψυχίατρος στο Γ.Ν. Νίκαιας και από το Φεβρουάριο του 2011 εργάζεται στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω του Ψ.Ν.Α. Από τον Ιανουάριο του 2013 ανέλαβε Επιστημονικά Υπεύθυνη στο Τμήμα Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου του 18 Άνω, ενώ από τον Αύγουστο 2014 ανέλαβε ως Επιστημονικά Υπεύθυνη και το Ειδικό Πρόγραμμα Εξαρτημένων Γυναικών του 18 Άνω. Εργάζεται στη διάγνωση και θεραπεία του εθισμού στο Διαδίκτυο, καθώς αναλαμβάνει, σε συνεργασία με την θεραπευτική ομάδα του τμήματος της, τη διαχείριση κλινικών περιπτώσεων εθισμένων ενηλίκων. Συμμετέχει ως ομιλήτρια σε ιατρικά συνέδρια, σε συναντήσεις ενημέρωσης της κοινότητας και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνει η Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω και το Τμήμα Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου που απευθύνονται σε επαγγελματίες υγείας και διαπραγματεύονται τον εθισμό στο διαδίκτυο. Σε συνεργασία με τα μέλη της θεραπευτικής ομάδας του Τμήματος Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης οργανώνοντας παρεμβάσεις σε σχολεία, σε ομάδες γονέων και σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, ενώ έχει γράψει άρθρα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με τον εθισμό στο διαδίκτυο.
Φωτορεπορτάζ: Φωτεινή Σπυροπούλου