Connect with us

Media-Lifestyle

Χρήστος Μοίρας: Οι τηλεθεατές «έπιασαν» στα… πράσα τον Πενταλοφιώτη Chef!

Ο Πενταλοφιώτης Chef Χρήστος Μοίρας «πιάστηκε» στα… πράσα από τους τηλεθεατές του «Breakfast@Star» το πρωί της 9ης Οκτωβρίου 2024

Ο Πενταλοφιώτης Chef Χρήστος Μοίρας «πιάστηκε» στα… πράσα από τους τηλεθεατές του «Breakfast@Star» το πρωί της 9ης Οκτωβρίου 2024

Η πρασόπιτα είναι ένα κλασικό και αγαπημένο πιάτο σε πολλά ελληνικά σπίτια, και ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία.

Όπως ανέφερε και ο ίδιος κατά την εκτέλεση της συνταγής του αρέσουν πολύ οι πίτες, θυμίζουν σε εκείνον τα χρόνια όπου η γιαγιά έφτιαχνε στον ξυλόφουρνο του χωριού.

Υλικά:

· 1 πακέτο φύλλο κρούστας (ή 12 φύλλα)

· 4 – 5 πράσα κομμένα σε ροδέλες

· 1 μεγάλο κρεμμύδι

· 2 – 3 σκελίδες σκόρδο

· 200 γρ. φέτα (θρυμματισμένη)

· 2 αβγά

· 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

· 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

· ½ κ. γλ. θυμάρι ή ρίγανη (προαιρετικά)

· Αλάτι

· Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα πράσα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να μειωθεί ο όγκος τους, περίπου 10 – 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε, προσθέτουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη.

Σ’ ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύοντας καλά.

Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο κρούστας αλείφοντας ελαφρώς με ελαιόλαδο. Επαναλαμβάνουμε με 5 – 6 φύλλα, τοποθετώντας τα σε στρώσεις και αλείφοντας με ελαιόλαδο ανάμεσα.

Απλώνουμε το μείγμα πράσου πάνω από τα φύλλα και καλύπτουμε με το μείγμα αυγών και φέτας. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας πάνω από τη γέμιση αλείφοντας με ελαιόλαδο ανάμεσα στα φύλλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά ή μέχρι η πρασόπιτα να ροδίσει και η γέμιση να έχει ψηθεί καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης: Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια, (10/10): Υπευθυνότητα αλλά και συναισθηματικές αστάθειες

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014