Άλλες Ειδήσεις
O δρόμος που επιπλέει πάνω στο νερό ανήκει στον Αμβρακικό Κόλπο (Video – Photos)
Πραγματικά αξέχαστη μένει στους ταξιδιώτες η μεθυστική εμπειρία διέλευσης πάνω από τη στενή λωρίδα γης στον Αμβρακικό Κόλπο.
Τόπος ευλογημένος και προικισμένος με ατελείωτο κάλλος χαρακτηρίζεται η χώρας μας. Και όχι άδικα, μιας και αποτελεί ένα από τα μέρη όπου φύση έχει μεγαλουργήσει, δημιουργώντας εικόνες που προκαλούν θαυμασμό στους Έλληνες και τις Ελληνίδες και δέος στους εκατομμύρια επισκέπτες της.
Η συντριπτική πλειονότητα των τελευταίων γνωρίζει για ελληνικά νησιά με τις χρυσαφένιες αμμουδιές και τα γαλαζοπράσινα νερά, αλλά ελάχιστοι είναι ενημερωμένοι για κάποιους άλλους φυσικούς «θησαυρούς», Και πώς να τους γνωρίζουν όταν η ύπαρξή τους είναι πολλές φορές άγνωστη ακόμα και σε εμάς;
Σε αυτά τα εν πολλοίς άγνωστα, απαράμιλλης ομορφιάς μέρη, συγκαταλέγεται η Κορωνησία Άρτας, ένα ψαροχώρι μόλις 167 κατοίκων στην «καρδιά» του Αμβρακικού κόλπου.
Πρόκειται για ένα κομμάτι στεριάς που επιπλέει πάνω σε γκριζωπά νερά και απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα από την πόλη της Άρτας.
Αυτό που καθιστά το νησί ξεχωριστό δεν είναι άλλο από τη στενή λωρίδα ασφαλτοστρωμένης γης μήκους 6,5 χλμ. η οποία ενώνει την Κορωνησία με την Ήπειρο και χωρίζει τις λιμνοθάλλασες Λογαρού και Τσουκαλιό.
Η διέλευση από αυτό τον απόκοσμο δρόμο συναρπάσσει τους ταξιδιώτες, κάνοντάς τους να νομίζουν ότι κινούνται πάνω στην θάλλασα. Η εμπειρία είναι συγκλονιστική και δημιουργεί στους ταξιδιώτες την ανάγκη να ξαναπεράσουν όσο πιο σύντομα από αυτόν τον δρόμο ώστε να βιώσουν ξανά αυτό το μαγευτικό ταξίδι.
Την εμπειρία απογειώνει η «συνάντηση» με πολυάριθμα λιλιοπούτεια νησάκια που, όπως λέγεται, παλαιότερα ήταν ενωμένα και από ψηλά φαίνονται μοιάζουν με γλώσσες άμμου -τώρα πια βυθισμένες.
Σημειώνεται ότι στην Κορωνησία Άρτας έζησε ο Όσιος Ονούφριος, ενώ στη λιμνοθάλασσα Τσουκαλιό φωλιάζουν περίπου 35 ζευγάρια του σπάνιου και απειλούμενου αργυροπελεκάνου.
Τα ζεστά, ρηχά νερά είναι το ιδανικό μέρος για αναπαραγωγή πάρα πολλών ειδών της θαλάσσιας πανίδας.
Η Κορωνησία Άρτας, τέλος, είναι γνωστή για τη γιορτή της σαρδέλας που διοργανώνεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, προσελκύοντας «ψαγμένους» επισκέπτες που αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους διακοπών, απαλλαγμένους από πολύβουα μαγαζιά και ξενύχτια.
Διαβάστε επίσης: Διανομή Τροφίμων & Είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής στους ωφελούμενους του Δ. Αγρινίου